Ausztrália megsarcolná a techóriásokat

2021. február 12. 12:11

Február 15-én nyújtják be a törvényjavaslatot az ausztrál parlamentben.

2021. február 12. 12:11

Josh Fydenberg ausztrál pénzügyminiszter azt nyilatkozta a Reutersnek, hogy a február 15-i héten kerül a parlament elé a techóriásokat kvázi megsarcoló tervezet. A törvényjavaslattal kapcsolatban még a Google ausztráliai igazgatója úgy nyilatkozott, hogy elfogadása esetén a cégnek nem lenne más választása, mint kivonulnia az országból. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök azonban erre az eshetőségre is felkészült: már megtörténtek a tárgyalások a Microsofttal azzal kapcsolatban, hogy amennyiben a Google beváltaná a fenyegetését, akkor a helyét a Bing tudná pótolni.

Lucinda Longfort, a Google ausztrál és új-zélandi kormányügyekkel foglalkozó igazgatója azt nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban, hogy remélik sikerül a törvényhozásban a fenntartásaiknak hangot adniuk és egy olyan megoldást találni, ami mindenkinek megfelel.

Korábban még Mark Zuckerberg próbálta meg lebeszélni az ausztrálokat a fent említett szabályozásról, sikertelenül. A Facebook a mostani helyzettel kapcsolatban még nem adott ki nyilatkozatot.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. február 12. 13:48
Meg kell vizsgálni, hogy az ausztrál megoldásból mit tudunk hasznosítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!