A calais-i migránsok nem akarnak állami segítséget

2021. február 11. 14:48

Ezzel ugyanis elesnének az Angliába való átjutás lehetőségétől.

2021. február 11. 14:48
null

Calais-ban jó néhány migráns sátorban húzza meg magát, állami menhelyre viszont nem mennek, mert akkor elesnek attól a lehetőségtől, hogy a La Manche-csatornán keresztül átkelhessenek Angliába – tudósít az Euronews. A francia hatóságok az időjárás miatt vészhelyzeti menhelyeket nyitottak, ahol a migránsok ágyban alhatnak és meleg ételt is kapnak. Egy helyi civil szervezet szerint azonban ezekről a helyekről kevés információ jut el a migránsokhoz, és nehéz is őket elérni.

Az Utopia56 civil szervezet szerint mintegy 500 migráns tartózkodik Grande-Synthe-ban, Calais északkeleti részén. Úgy tűnik, bármilyen hideg lehet, semmi sem tartja őket vissza attól, hogy Angliába vágyakozzanak.

A brit rendőrök évek óta járőröznek a La Manche-csatorna francia oldalán, Calais kikötővárosban és környékén, és a brit kormányzat pénzzel is segíti a francia határőrséget. Sok migráns viszont sikerrel jut át brit földre a tengeri útra egyébként alkalmatlan, egészen kis csónakokon, gyakran gumicsónakon vagy kajakon. 2019-ben több mint 2700 illegális bevándorlót fogtak el a tengeri átkelés közben.

Nyitóképen: Migránsok igyekeznek felugrani Nagy-Britanniába tartó kamionokra Calais-ban. Fotó: Denis Charlet / AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kolozsv
2021. február 12. 08:38
"Sok migráns viszont sikerrel jut át brit földre a tengeri útra egyébként alkalmatlan, egészen kis csónakokon, gyakran gumicsónakon vagy kajakon." Milyen érdekes, ott nem cirkálnak az NGO hajók kihalásznia "menekülteket".Sokkal kisebb területen sokkal nagyobb siker. Kihalásznák, aztán Olaszországba vinnék őket. Mert se Franciaország, se Anglia nem kéri őket. Olaszországból aztán indulhatnának Magyarország felé, csak megbukik már a Patás és el lehet árasztani Közép-Európát, Ausztria felé zárni.
Vakfolt
2021. február 11. 16:39
"Egy helyi civil szervezet szerint azonban ezekről a helyekről kevés információ jut el a migránsokhoz, és nehéz is őket elérni." Szóval gyakorlatilag beismerték, hogy ők mozgatják a migrókat.
luzitanxaver
2021. február 11. 15:50
"Az Utopia56 civil szervezet szerint" Utópia, az. Az mindig olyan jól beválik, csak valami furcsa okból kifolyólag mindig disztópiaként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!