Letiltja Trumpot a Snapchat is – végleg

2021. január 14. 10:09

Az ok: félretájékoztatás, gyűlöletbeszéd, felbujtási kísérlet.

2021. január 14. 10:09
null

A Snapchat korábban határozatlan időre felfüggesztette a leköszönő amerikai elnök fiókját. A cég szerdai közleményében – amelyről a CNN nyomán a Telex ír – jelezte, a felfüggesztés alatt „felmértük, milyen hosszú távú fellépés lenne a Snapchat-közösségünk érdeke. A közbiztonság érdekében, illetve a félretájékoztatás, a gyűlöletbeszéd és a felbujtásra tett kísérletei miatt, melyek egyértelműen sértik irányelveinket, úgy döntöttünk, végleg megszüntetjük fiókját.”

Ismert, a Facebook és a Twitter a Capitolium ostroma után elnöksége végéig kitiltotta Donald Trumpot oldalairól. A Twitter később végleg felfüggesztette Donald Trump 88,7 millió követővel rendelkező fiókját. Azzal érveltek, hogy Trump posztjaival mialatt hívei betörtek a Capitoliumba, többször is megszegte a közösségi oldalak szabályzatát. A Facebook is fontolgatja, hogy végleg törli Trump oldalát.

Mai hír, hogy a Twitter tulajdonosa megvédte a felfüggesztéséről szóló döntést, azonban többen elítélték a lépést, többek között Vera Jourová, míg Schiffer András a Pestisrácok ügyének kapcsán állt bele a techóriások megállítása érdekében elkezdett harcba.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Kevin Dietsch

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. január 14. 21:31
A világ pedig mindezt feltett kézzel végignézi, és szabad utat enged a sátáni erőknek... Ha ez így marad, akkor megérdemeljük a sorsunkat.
Kriszta67
2021. január 14. 19:59
Ebből lehet sejteni milyen fasza világ várna ránk ha létrejönne egy európai egyedült államok a tőkének alárendelve. Az élet minden területén uralkodnának rajtunk és soha többé nem lenne menekvés.
Kriszta67
2021. január 14. 19:55
Ezeket ki kell tiltani Európából.
tothpal
2021. január 14. 17:51
Ideje létrehozni egy valóban FÜGGETLEN portált a tisztességes emberek számára... De hol a pénz? Akinek pénze van vagy volna rá, visszaél!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!