Tovább szigorít néhány ország, ahol a vírusmutáció terjed

2021. január 28. 11:51

Nagy-Britannia, Litvánia, Norvégia, Belgium és Franciaország is bekeményít.

2021. január 28. 11:51

Még legalább hat hétig otthon kell tanulniuk az angliai diákoknak – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök szerda esti sajtótájékoztatóján, írta meg az Euronews. Hozzátették: március 8-a a legkorábbi időpont, amikor az iskolák talán újra fogadhatnak diákokat. Az intézkedések meghosszabbítására azért volt szükség, hogy megfékezzék a koronavírus új mutációjának terjedését. „Tudom, hogy az országban mindenki azt akarja, hogy nyissuk ki az iskolákat, amilyen gyorsan csak lehet, és biztosíthatom Önöket, hogy ez ennek a kormánynak a célja. De azt is tudom, hogy 37 ezer ember szenved Covidtól a kórházainkban, és a fertőzési ráta így is kiugróan magas, ezért mindannyiunknak nagyon óvatosnak kell lennünk” – közölte a brit miniszterelnök.

A portál megírta: Litvánia szintén bejelentette, hogy meghosszabbítja a karantént márciusig, annak ellenére, hogy az országban visszaesett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A nem létfontosságú boltok, edzőtermek, színházak és mozik zárva maradnak, és a háztartások közötti találkozások nem megengedettek. Az Euronews hangsúlyozta: számos ország nemzetközi utazási tilalmat vezetett be: Norvégia, az Egyesült Királyság és Belgium megtiltották állampolgáraik külföldre utazását. Csak nyomós okkal lehet elhagyni az országot, például munkaügyben vagy egészségügyi indokkal – írták.

Közölték: az embereket figyelmeztették, hogy a reptereken, közutakon és vasúti határátkelőkön ellenőrzések várhatóak, és büntetik azokat, akik nem teljesítik a feltételeket. Franciaországban, ahol délután 6 órakor kezdődő éjszakai kijárási tilalom van érvényben, további szigorításokat tervez a kormány, mivel a korábbinál fertőzőbb variánsok egyre terjednek az országban – írta meg az Euronews.

(Euronews)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2021. január 28. 12:25
Szomorú. (Hazánk ellenzékének meg ünnep, bár persze jobban szeretnék ezt közvetlen itthon látni, nem csak begyűrűzve.) És ha ezt nem is lehetett volna megelőzni akkor sem, ha az EU vezetői nem cseszik el a vakcinabeszerzést, de igenis egyre nyilvánvalóbb lesz a felelősségük, ha még hónapokig fennmarad ez az állapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!