Szlovákia újabb tömeges tesztelésre készül

2021. január 16. 21:56

Abban reménykednek, hogy így akár 50 százalékkal fékezhetik a járvány terjedését.

2021. január 16. 21:56

Szlovákia újabb tömeges tesztelésre, és a fertőzöttek és kapcsolataik elkülönítésére készül a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – jelentette be szombaton Marek Krajci szlovák egészségügyi miniszter.

Szlovákiában is korlátozások vannak érvényben, és 3055 ember van kórházban Covid-19 miatt.

„Le akarjuk tesztelni a lakosságot, hogy elkülöníthessük a vírust terjesztőket és kapcsolataikat, és így akár 50 százalékkal fékezzük a járvány terjedését” – szögezte le sajtótájékoztatóján Krajci. A tesztelés részleteiről vasárnap dönt a kormány.

Krajci elmondta: ha a teszteléssel és elkülönítéssel sikerül fékezni a SARS-CoV-2-vírus terjedését, akkor februárban enyhíthetők a korlátozó intézkedések. Szlovákia színekkel ábrázolt, hatfokú skálán jelöli a készültséget, amely jelenleg a legmagasabb, fekete szinten van.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teréz A Piréz
2021. január 18. 00:44
Egyszer már csak bejön...
Tót Ottó
2021. január 17. 16:51
A szlovákok nehezen engedik el a covid statisztika aranyérmét.Pedig ez az egészség védelme és az ország működése is.Gyakorlatiasan gondolkodva.Náluk meg covid-sztahanovizmus van.Elcsinálgatnák évekig.Hajrá!
olajfa1
2021. január 17. 13:38
A teszteléssel egyetlen egy ember sem gyógyult meg. De teszt az van bőven az EU-ban... A vakcina viszont megelőzte a betegséget... DE AZT MEG NEM RENDELT MEGFELELŐ MENNYISÉGET ÉS MINŐSÉGET az Európai Unió szakbizottsága!!!... Ennyit erről.
balbako_
2021. január 17. 10:40
Jó drága viszont eredményt nem lehet elérni vele. Tettek helyett ez is jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!