Hó esett a Szaharában

2021. január 19. 18:55

A sivatag kapujában mínusz 3 fokra csökkent a hőmérséklet.

2021. január 19. 18:55
null

Az Észak-Afrika nagy részét beterítő Szahara-sivatag jelentős hőmérséklet-változáson ment keresztül az elmúlt néhány százezer évben, de a hó és a jég még mindig nagyon ritka arrafelé, írja a Sky News nyomán a Telex.

Most azonban mínusz 3 fokra csökkent a hőmérséklet a Szaharában, így az algériai Ain Sefra lakói ismét láthatták az elmúlt napokban az arrafelé nem megszokott jelenséget: a havat.

Ain Sefra, a Naama tartományban fekvő városban 42 év alatt csak háromszor – 1979-ben, 2017-ben és 2018-ban – tapasztaltak havazást. Ain Sefra – másnéven „a sivatag kapuja” – körülbelül 1000 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik az Atlasz-hegység lábánál. Januárban 14 Celsius fok az átlaghőmérséklet, nyáron pedig 38 Celsius fok.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2021. január 20. 10:43
Ez a hír nem hír, még akkor se, ha a Telextől jött. A Szaharában minden éjszaka fagypontkörül alakul. A nappalok meg rettenetesen melegek. A helyzet az, hogy a bolygó dőlésszöge megváltozott és ezért lehetséges ez az egész. Tehát semmi új nincs a témában. A Szahara már volt néhányszor szavannás terület és néhányszor sivatag is. A bolygó ciklikusan működik emberi tényező nélkül. Az agymosottaknak jó lenne megtanulni, hogy a lehüléséhez vagy a felmelegedéshez az emberi tényező annyira minimális mértékben játszik, hogy az elenyésző. Ahogy említettem a bolygónak vannak ciklusai, amik mindig egymást váltogatják. Most sincs semmi rendkívűli.
crydog
2021. január 19. 21:45
Ennyit a globális felmelegedés hisztiről..Majd Greta T. odamegy teveháton és az összes havat visszafújja az olvadó svéd gleccserekre..Gréta az új Chuck Norris.
Szittya Attila Bendegúz
2021. január 19. 19:29
Globálisan annyira felmelegedtünk, hogy már a Szaharában is hó esik.
Derűs.-49 Celsius
2021. január 19. 19:19
Ennek ellenére a vírus ,meg a menekültek akadálytalanul haladnak Kánaán-felé,azaz ide.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!