Sebastian Kurz: Minden hét számít

2021. január 18. 17:17

Ausztria, Görögország és Dánia együttesen gyakorol nyomást az Európai Gyógyszerügynökségre, hogy a lehető leggyorsabban hagyja jóvá az AstraZeneca COVID-19 vakcináját – mondta hétfőn Sebastian Kurz osztrák kancellár.

2021. január 18. 17:17
null

Kurz az európai vezetők csütörtöki virtuális csúcstalálkozója előtt beszélt, és egy nappal később közölte, hogy Ausztria zárlatát legalább február 7-ig meghosszabbítják, mivel az erősen fertőző új vírus változatokat próbálják feltartóztatni.

Az EMA, az EU gyógyszerügynöksége a múlt héten közölte, hogy gyorsított ütemben vizsgálja felül az AstraZeneca és a brit Oxford Egyetem által kifejlesztett vakcinát.

„Minden hét számít” – mondta Kurz egy sajtótájékoztatón, miután számos további országgal tárgyalt a vírus kezeléséről egy közös videokonferencián. „Arra számítunk, hogy a munkát éjjel-nappal végezni fogják, a döntést pedig nem bürokratikusan hozzák meg, ezáltal Európa nem marad le”.

„Amire most szükség van, az – természetesen minden tudományos megalapozottsággal – az azonnali és gyors döntés, mert az AstraZeneca az első negyedévben csupán Ausztria számára akár kétmillió adagot is képes lenne eladni, és ez természetesen óriási különbséget jelent a lakosság beoltásának sikerében" – mondta Sebastian Kurz.

Kurz azt is elmondta, hogy a Pfizer által szállított, már jóváhagyott vakcinadózisok egy része későn érkezik meg, miután a Pfizer azt mondta, hogy átmenetileg csökkenti Európába irányuló szállításait.

„Igen, most egy kis kiigazításra lesz szükség ide vagy oda, mert jelenleg úgy tűnik, mintha 20% -kal kevesebbet kapnánk, amelyet aztán legkésőbb februárban fognak pótolni” – mondta Kurz.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. január 18. 22:46
" https://www.youtube.com/watch?v=JTTZ4fN7SVo..." Ezt hallgassuk inkább!!!
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 18. 21:16
Kurz egy konzervatív államférfi. Szemben a felcsúti gumicsizmás döbrögivel.
az ember
2021. január 18. 20:32
Kurz megbukott. Nem tudott Karácsonykor nyitni, ahogy ígérte még november elején. Most tovább szigorított. Nem értem, hogy maradhat még kormányon.
Harangláb
2021. január 18. 20:25
...Őööö...akkor most a dk földhöz veri magát, hogy nyomást akarnak gyakorolni a Kurcék a hatóságokra??! Szegény labancok...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!