Rasszizmussal vádolja balettmesterét a Staatsballett fekete táncosnője

2021. január 03. 13:08

Fehér sminket is kértek egy fekete balettáncostól, hogy jobban illeszkedjen be a tánckarba a berlini balettnél.

2021. január 03. 13:08
null

Chloé Lopes Gomes azt állítja, hogy faji zaklatással kellett szembenéznie, miközben balett-táncos volt. A francia előadó a berlini Staatsballett első fekete női táncosa. Gomes azt állítja, hogy azt mondták neki, hogy a bőrszíne miatt nem illik be, és arra kérték, hogy viseljen fehér sminket, hogy „beleolvadjon” a többi táncos közé. A társulat közleménye szerint állítása „mélyen megindít minket”, és belső vizsgálat indul a rasszizmus és a diszkrimináció ügyében Staatsballettnél.

„Nagyon meg voltam lepődve és nagyon büszke voltam, ugyanakkor nem szerettem volna, ha a bőrszínem lenne a téma. Azt szerettem volna, ha az emberek a tehetségem miatt beszélnek rólam” – fogalmaz a táncművész.

„Az utóbbi években voltak alkalmak ez a balettmester rasszista megjegyzéseket tett rám, de egy olyan alkalom volt, ami különösen sokkolt, amikor fehér fátylat osztogatott éppen a táncosoknak, és amikor hozzám ért, azt mondta, neked nem adok, mert ez egy fehér fátyol, de meg fekete vagy. Nagyon megalázva éreztem magam” – hangzik el a kisfilmben. 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2021. január 04. 14:02
Jól szophat , ilyen ajkakkal . Bár fene tudja ... Életem legjobb fuvoláslányának nem voltak vastag ajkai , viszont torka olyan , mint a mariana - árok .
1000bocs
2021. január 04. 08:53
Berlinben. Rasszista. Igen, ez teljesen hihető, Berlin arról híres hogy tele van nácikkal. Pláne a balett.
Hóvirágcsempész
2021. január 03. 22:29
De hát egy csoki tényleg kilóg a fehér tánckarból , bazdki .!!!!!!! Vagy ők fessék magukat feketére , kurva anyátokat ???
az ember
2021. január 03. 20:53
Biztos tehetséges valamiben a nigger, jó faszszopó szája van. De nem esztétikus, inkább lenne kopasz, mint ezzel a .........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!