Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Pelé szerint mégsem előzte le Cristiano Ronaldo

2021. január 09. 16:33

Eddig Pelé is úgy ismerte el hivatalosan, hogy pályafutása alatt 757 találatot szerzett, most meggondolta magát.

2021. január 09. 16:33
null

Mivel Cristiano Ronaldo az Udinese elleni bajnokin duplázott, így pályafutása 757. és 758. gólját is megszerezte, ezzel megelőzte az örökranglistán Pelét. A brazil legenda azonban Instagram-oldalán azt írja, 1283 góllal ő minden idők legtöbb gólját szerzőjátékosa – olvasható a Nemzeti Sporton.

A portál hangsúlyozza, hogy a valós számról megoszlanak a vélemények, Pelé ugyanis sokadosztályú, amatőr, katonai csapatok elleni bemutatómeccsek és felkészülési találkozók góljait is hivatalosként könyveli el.

Címlapkép: MTI/EPA/Kamil Krzaczynski

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. január 11. 09:27
Minden gól gól, ez igaz, de itt két egészen különböző dolog keveredik, a gólszerzés ténye és a tétmérkőzések fogalomkülönbsége a barátságos, gála, bemutató és edzőmeccsekhez képest. Pár napja Messi érte el azt a rekordot, amit a Santos jelzett Pelé kapcsán, az egy klub színeiben elért tétmérkőzések góljaival kapcsolatban. Pelé gratulált Messinek a rekordöntéshez, majd pár napra rá a Santos kiadott egy közleményt, ami összemosta az egy klub vonatkozásában tétmérkőzéseken és az egyéb mérkőzéseken szerzett gólokat, majd jött a Ronaldo-féle eset, amikor CR elérte Pelé összes tétmérkőzésen vágott góljainak számát, és erre jött ez a mostani közlemény. Nem szeretnék különösebben ehhez semmit hozzátenni, csak annyit, hogy a világban zajló elbutulási fejlemények kiterjednek az élet összes szegmensére. És mint a guanó a sziklákra, rárakódik az emberekre.
fideszes2022
2021. január 10. 10:49
Vén bohóc, sosem játszott Európában, megnézném mit csinált volna a Premier League-ben vagy a Serie A-ban, ezzel szemben Ronaldo minden szinten bizonyított, nem fis-fos bajnokságban lőtte góljait, lassan 16 éve csúcson van.
Pusikas
2021. január 10. 08:55
A lőtt gólok száma csak szám. Barcelonában is Messit favorizálták, de ki adta a zseniális gólpasszokat ? Iniesta sokkal többet tett a gólokért. Szerintem jobb is volt. Vagy ott van Lahm, hihetetlen munkat vegzett, csak a golt nem neki jegyzik. Az NHL ennyivel jobb ,mert ott a gólpasszt is felvésik a játékos neve mellé.
brekker
2021. január 09. 17:39
C Ronaldo az európai értékek szerint, sok áldozatos munkával érte el a sikereit. Nem úgy született, hogy egyformán jól lő mindkét lábával, és egyformán lefejeli a legjobb hátvédokat is. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás, monomániás volt, mint Lenin. Mivel nem forradalomelméletben kristályosította ki a tudását, akár tisztes öregkort is megélhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!