Pandatenyésztő és -kutató parkot hoznak létre Sanhsziban

2021. január 13. 14:08

A parkban egyszerre 50 óriáspandát tudnak majd nevelni.

2021. január 13. 14:08
null

Az északnyugati Sanhszi tartomány fővárosában, Hszianban óriáspanda tudományos parkot hoznak létre - jelentette be a világ legnagyobb, csinlingi pandatenyésztő és -kutató központja Kínában.

 A 73 hektáros parkot a kínai nagyváros Csangan kerületében építik fel. A parkban egyszerre 50 óriáspandát tudnak majd nevelni. Külön területük lesz a felnőtt példányoknak, de születésüktől korcsoportonként gondozzák majd az állatokat. A park működésében fontos szerepet szánnak a tudományos kutatómunkának, az óriáspandák védelmének, a nemzetközi kapcsolatok ápolásának, az idegenforgalomnak és a pandakultúra népszerűsítésének.

Az új pandaközponttal javítani akarják a fogságban élő pandák szaporodási körülményeit és növelni a meglévő pandaállományt, emellett szeretnék tovább népszerűsíteni az óriáspandákat a Csinling-hegységben.

A világszerte fogságban élő óriáspandák száma tavaly 633 volt. Alig 2000 panda él a vadonban szabadon, többnyire Szecsuán és Sanhszi tartományban.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. január 15. 20:11
Sokat dolgozhatnak ezek a pandák mert nagyon fáradtak.
zrx8
2021. január 13. 18:08
pandémia
Bell & Sebastian
2021. január 13. 14:59
Euroatlanti címerállat - lehetetlen eldönteni fehér alapon fekete, vagy fekete alapon fehér - nem csinál semmit - az se tudja, fiú-e vagy lány - kitartóan eszi a zöldet - leteszik szemben a tévével és úgy marad - nem kifejezetten vallásos - kínai gyártmány
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!