Önzőséggel vádolja az EU-t vakcinaügyben Albánia

2021. január 15. 13:05

Albánia saját forrásból félmillió adag Pfizer vakcinát rendelt, ez a jövő héten érkezik meg.

2021. január 15. 13:05
null

Az albán miniszterelnök szerint minden ország a saját igényeire figyel, így megfeledkeztek a Balkánról, ahol 20 millióan várnak a vakcinára, számol be az Euronews. Az elsők között oltották be Edi Rama albán kormányfőt Tiranában a koronavírus ellen. A balkáni országban csak a héten kezdődött az oltási kampány abból a szállítmányból, amelyet egy meg nem nevezett uniós ország küldött adományként. Az EU korábban ígéretet arra, hogy segítik majd a szomszédos régiókat az oltóanyag-ellátásban. Azonban a tagállamok egyelőre a saját igényeiket sem tudják kielégíteni.

Az unió korábban orvosi műszereket és felszerelést küldött a régióba a járvány elleni küzdelemben. A balkáni országok beszálltak a COVAX-nevű globális oltóanyag-programba is, de azt nem tudni, ebből mikorra kapnak majd oltóanyagot.

Albánia egyébként saját forrásból félmillió adag Pfizer vakcinát rendelt, ez a jövő héten érkezik meg. A nagylelkű uniós országból érkezett adomány egy részét pedig már továbbadták a többségében albánok lakta Koszovónak.

(Euronews)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. január 16. 13:38
IGAZUK VAN! Amúgy meg nem "önzőek" HANEM KORRUPTAK! No és ebből az Európai korrupcióból NEM ENGEDNEK! MERT A PÉNZ AZ PÉNZ! Az EU vezetői meg már amúgyis beoltatták magukat... az EU polgárai meg ha meghalnak akkor azzal semmi baj, mert jönnek helyettük a "jól képzett agysebészek"... MINT AHOGYAN Kreko Péter EZT JÓ ALAPOSAN KI IS FEJTETTE A CIKKJÉBEN!!!
12345
2021. január 15. 14:05
A 2,8 milliós Albánia fél millió oltást kap jövő héten? Ha ez igaz akkor nincsen okuk panaszkodni.
Karthauzi
2021. január 15. 13:14
Izraelt nem vádolja onzessel? 2 millió vakcinát kapott 7 millió zsidó, miközben az egész EU sem kapott ennyit. Hiába, a kiválasztottaknak, a genetikai felsobbrendueknek több jár, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!