Szicílián köthet ki az Ocean Viking migránshajó

2021. január 24. 21:39

Az olasz belügyminisztérium szerint 2020-ban több mint 34 ezer migráns érkezett az országba a tengeren keresztül, többek között tunéziaiak, bangladesiek és elefántcsontpartiak.

2021. január 24. 21:39
null

Mint arról korábban írtunk, csaknem 400 migránst vett fedélzetére az Ocean Viking nevű hajó a Földközi-tengeren, amely január 11-én futott ki Marseille-ből, mígnem csütörtökön és pénteken három alkalommal összesen 374 embert vett fel a fedélzetére. A hajó most a szicíliai Augusta kikötőjében kapott kikötési engedélyt az olasz hatóságoktól – közölte a hajót üzemeltető SOS Méditerranée nevű francia civil szervezet vasárnap.

A hajó várhatóan hétfőn érkezik meg a szicíliai kikötőbe

Sajtóértesülések szerint egy terhes nőt már átszállítottak légi úton a dél-olaszországi Lampedusa szigetére, így a fedélzeten 373 migráns maradt. A legénység Máltához és Olaszországhoz fordult kikötési engedélyért.

A hajó várhatóan hétfőn érkezik meg a szicíliai kikötőbe.

Az illegális bevándorlók többsége Fekete-Afrikából – Guineából, Szudánból, Sierra Leonéból, Kamerunból, Maliból – indult útnak, 131-en közülük felnőtt kíséret nélküli fiatal. Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa.

Az ENSZ becslései szerint mintegy hétszázezer migráns tartózkodik a káoszba süllyedt észak-afrikai állam területén, nagy részük Olaszországon keresztül az Európai Unió területére akar eljutni. Az olasz belügyminisztérium szerint 2020-ban több mint 34 ezer migráns érkezett az országba a tengeren keresztül, többek között tunéziaiak, bangladesiek és elefántcsontpartiak.

(MTI)

Címlapképen: Az Ocean Viking civil hajó 104 migránssal a fedélzetén kiköt a szicíliai Pozzallóban 2019. október 30-án. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tuapse
2021. január 25. 12:52
1880 és 1920 között 4 millió olasz emigrált Amerikába. Jelenleg 1 millióra teszik a román migránsok számát Olaszországban. Ehhez jönnek még az ingázó vendégmunkások.
scion
2021. január 25. 08:50
valaki süllyessze már el ezt a szart, Buvár Kund?
Szerintem
2021. január 25. 07:49
Szépen gyűjtik az aranynál is értékesebbeket. Meg is fognak oldódni a gazdasági és egyéb gondjaik, hamar.
Vakfolt
2021. január 25. 07:36
A kultúrális színesség mindenek felett! Még mindig tartoznak Várna miatt, ott is pont ilyen balfasz módon hajókázták az ellenséget. Hajrá gyerekek, még sok a saratok, nyomjátok csak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!