Májas hurka, strucc, pléhlemez: ilyenekkel is le lehet fizetni a döntéshozókat Romániában

2021. január 05. 10:55

Costel Alexe, az Orban-kormány volt környezetvédelmi minisztere 22 tonnányi ajándékot kapott, írja a Főtér.

2021. január 05. 10:55

Ezúttal Costel Alexe, az Orban-kormány volt környezetvédelmi minisztere került az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) célkeresztjébe, ő 22 tonnányi ajándékot kapott, számol be a Főtér. A gyanúsítás szerint azért kapott ennyi pléhlemezt kapott egy acélgyár vezetőjétől, hogy kiállítsa a gyár üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó engedélyét. A pléhlemezek a volt miniszter egyik rokonának a cégjénél landoltak.

Mivel Costel Alexe miniszterként követte el a feltételezett bűncselekményt (2020 áprilisa és júliusa között), a DNA most Alexe mentelmi jogának a megvonását kérte, ennek érdekében a legfőbb ügyészségnek az államfőhöz kell fordulnia.

Decebal Traian Remeş 2007-ben, mezőgazdasági miniszterként 15 ezer eurót és egy jó adag májas hurkát fogadott el egy üzletembertől egy sikeres pályázatért cserében, de a disznóságért a politikus végül három év letöltendőt kapott. Toni Grebla volt alkotmánybírót és szenátort többek közt 80 struccal fizették le.

(Főtér)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2021. január 06. 08:38
Igen, én annak idején két tyúkkal elintéztem fél év munkanélküli segélyt, úgy hogy nem is járt volna. :)) Románia a lehetőségek hazája :XDDD
Búvár Kund
2021. január 05. 12:25
Azért már nőtt kicsit a tarifa, a kilenvenes években már pár doboz marlboroért, vagy 1-2 dobozos sörért, esetleg egy zöldhasúért ( a zöld papírkétszázas) bármit át lehetett vinni a határon, meg se nézték az autót csak be kellett tenni az útlevélbe, vagy betenni a fülkébe a vámosnál :-D
56október
2021. január 05. 12:23
Na, ha ebből nem látszik, hogy egy cigánynép, akkor már nem tudom, mi kell...
AKissLaci
2021. január 05. 11:32
A struccból készült májas hurka (maia hurceanu) az oláh gasztronómia egyik legismertebb fogása. Íze pléhlemezre emlékeztet. Előételnek csorbalevest ajánlunk, ami úgy készül, hogy meleg vízbe helyezik azokat a csontdarabokat, amelyeket a magyarok kutyái meghagytak. (Ha majd egyszer lesz meleg víz!) Jó étvágyat, Európa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!