Lemondott alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás

2021. január 11. 13:28

A politikus így végrehajtotta az európai néppárti frakció tavaly decemberben megszületett döntését.

2021. január 11. 13:28
null

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő lemondott minden európai parlamenti bizottsági tisztségéről és jelentéstevői megbízatásáról – közölte a Népszavával az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportjának szóvivője. A Népszava megírta: a magyar politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől.

A portál emlékeztetett, hogy Deutsch mostanáig az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságának egyik alelnöke volt. Az EPP-frakció döntése következtében Deutsch ezentúl nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, és nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban.

A Népszava azt is megírta, hogy tavaly év végén 39 néppárti képviselő indítványozta Deutsch kizárását a frakcióból, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy a Gestapo szlogenjéhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. December közepén a megosztott politikai csoport úgy döntött, hogy felfüggeszti a Fidesz delegációvezetőjének a tagságát.

(Népszava)

Fotó: MTI

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Angóra
2021. január 12. 08:50
" a Gestapo szlogenjéhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését." Teljes joggal. És ezt egy Magyar Nemzetben vele készült riportban tette. Weberke Magyar Nemzetet olvas. Nagyon helyes. Legalább megtudja, mihez tartsa magát a hülye németje.
yndi
2021. január 11. 23:31
Bocsánatot ma nem kért?
Coccothraustes
2021. január 11. 19:31
Ez a büntetése annak, aki igazat mond.
jánosbácsi
2021. január 11. 18:19
Tompika jó gyerek csak sokszor poros az orra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!