Lemond az amerikai egészségügyi miniszter a Capitolium elleni támadás miatt

2021. január 16. 08:20

Alex Azar egyúttal felszólította az elnököt, határozottan ítélje el az erőszak minden formáját, és álljon ki a békés és rendezett hatalomátadás mellett.

2021. január 16. 08:20

Lemond posztjáról Alex Azar amerikai egészségügyi miniszter. Az AP hírügynökség által helyi idő szerint pénteken ismertetett levelében a döntést a Capitolium ellen a múlt héten elkövetett támadással indokolta.

Azar január 12-ei keltezésű, Donald Trump leköszönő amerikai elnöknek címzett levelében azt írta, Joe Biden megválasztott amerikai elnök január 20-ai beiktatásáig marad a posztján.

„A Capitolium elleni támadás a demokráciánk és a békés hatalomátadás gyakorlata elleni támadás volt” – szögezte le Azar a levélben, egyúttal felszólította az elnököt, határozottan ítélje el az erőszak minden formáját, és álljon ki a békés és rendezett hatalomátadás mellett.

A kétoldalas levélben méltatta a Trump-kormányzat eredményeit, köztük a koronavírus elleni oltóanyag gyors kifejlesztését, ám hozzátette, hogy a november 3-ai elnökválasztást követő tettek és szavak ezeket veszélybe sodorták.

Január 6-án este Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az elnök egy közeli szabadtéri gyűlésen tartott beszédében arra buzdította őket, hogy menjenek a szövetségi törvényhozás épületéhez. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. január 16. 12:04
Jay Sekulow és Pat Cipollone nem vállalták az újabb felvonást, ahogy azok a jogászok sem, akik korábban dolgoztak vele. Azt írják: a Trump felkérésére nemet mondó ügyvédek közül többen is védhetetlennek tartják, amit Trump tett. Kinga György Lawyers who defended him in the previous impeachment trial, including Jay Sekulow and White House Counsel Pat Cipollone, have said no this time, according to people familiar with the matter.
Anonymusz
2021. január 16. 10:58
Lendületet vesz a deep state.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!