Szocdem dán miniszterelnök: Zéró menedékkérő a cél

2021. január 22. 14:37

Dánia célja az, hogy senki se kérjen menedéket az országban a szociáldemokrata Mette Frederiksen szerint.

2021. január 22. 14:37
null

„Nem ígérhetjük meg, hogy egyetlen menedékkérő sem érkezik országunkba, de kitűzhetjük célul egy új menedékjogi rendszer kialakítását” – idézte a szociáldemokrata kormányfőt honlapján a Nord News skandináv hírportál.

Dániában a szigorú bevándorlási politika és a koronavírus-járvány nyomán mindössze 1547 menedékkérőt regisztráltak tavaly. 1998 óta ez volt a legalacsonyabb szám. 2015-ben, a migrációs válság csúcspontján több mint tízszer ennyi menedékkérelem érkezett be a dán hatóságokhoz, szám szerint 21 316. A mindössze 5,8 millió lakosú Dánia nem csinál titkot abból, hogy nem látja szívesen a migránsokat – jegyezte meg az AFP francia hírügynökség.

– jegyezte meg a kormányfő. A dán miniszterelnök szerint elődei súlyos hibákat követtek el, amikor túl kevés követelményt támasztottak a menedékkérőkkel szemben a dán értékek átvétele és az önfenntartás képessége terén.

Frederiksen 2017-ben az ellenzék vezetőjeként ismertetett egy tervezetet, amely visszaküldené a nem nyugati bevándorlókat az afrikai fogadóközpontokba.Koppenhága szeptemberben kinevezett egy migrációs nagykövetet, akinek az a célja, hogy felgyorsítsa az Európai Unión kívüli elosztótáborok létrehozását.

(MTI)

Címlapkép: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. január 22. 18:43
Mivel a légi közlekedés szinte halott, Dánia biztonságos országokkal van körbe véve - minimális az esélye hogy menekültkérő toppanna be.
villogókékfog
2021. január 22. 16:17
Hol voltatok 2015ben? Hol voltatok az utóbbi 30 évben? Már megint Doktorminiszterelnök úr után loholtok?
ato boldizsár
2021. január 22. 16:02
"A dán miniszterelnök szerint elődei súlyos hibákat követtek el, amikor túl kevés követelményt támasztottak a menedékkérőkkel szemben a dán értékek átvétele és az önfenntartás képessége terén" Tehát még az a kevés is jellemzően élősködő, mint általában.
péterx
2021. január 22. 15:55
De éppen ezért Dánia ki kellene, hogy álljon a magyar migráció-politika mellett is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!