Bécsi szakértő: A járvány miatt fokozódik majd a migráció

2021. január 26. 07:09

Európában több az oltóanyag, jobb az egészségügyi ellátás, jobban működik a gazdaság. Ezért jönnek.

2021. január 26. 07:09

A koronavírus-járvány miatt várhatóan idén többen próbálnak majd meg menedékkérőként Európába jutni – közölte kedden a bécsi székhelyű Nemzetközi Migrációpolitikai Fejlesztő Központ vezetője, Michael Spindelegger. A volt osztrák alkancellár és külügyminiszter szerint Európában több oltóanyag áll rendelkezésre, jobb az egészségügyi ellátás és a járvány okozta gazdasági válság is hozzájárul a migrációs folyamatok erősödéséhez.    

„Az EU-ban ingyenes az oltás. Ez nagyon vonzó lehet az Afrikából, Ázsiából és Latin-Amerikából menekülők számára. Ezért az illegális migráció növekedésére számítunk” – mondta el Spindelegger, hozzátéve, hogy sok országban romlanak a gazdasági kilátások, ami szintén erősítheti a kivándorlási kedvet. A szervezet szerint új útvonalak vannak kialakulóban Libanon és Ciprus, valamint Mauritánia és a Kanári-szigetek között; ahol 900 százalékkal emelkedett az érkezők száma.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. január 26. 18:34
Aknazárat a déli határra.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 26. 13:27
2 százaléknyi migránst Magyarország is be tudna fogadni, ez nagyjából annyi ember, mint amennyi 1956-ban elment. Egy Debrecen méretű városban 4000 migráns az semmi, észre sem lehetne venni őket, hogy itt vannak.
Andilla
2021. január 26. 09:06
Esse értem. Vannak olyan országok Afrikában, ahol NINCS járvány. Mér nem oda migrálnak??? Eggy. Kettő. Meg asse értem, hogy mér hoznak ide migrácsokat tömegesen más kontinensekről - őket könnyebb ideszállítani, itt etetni, lakatni, ruházni, oltani, segéjezni, mint a vak cinát odaszállítani, és ott beoltani a népeket?? Úgy láccik, az emberkereskedelem még jobb biznisz mint a vak cina, ha a kölcségekkel is megéri. Három. Meg főleg aszt nem értem, hogy széplelkű ejrópaiak eszt a maszlagot be is veszik, hogy a háború elől, a klíma elől, a járvány elől... Nem tuggyák, hogy Kalergi óta ez már így jól ki van találva? Négy. Az okos osztrák sógorok hol élnek, hogy nem láttyák, mi történik mondgyuk Bécsben???
szemlelo
2021. január 26. 09:02
A vicc csak az, hogy a fekete Afrikában a járvány alig van jelen. Meg lehet nézni a statisztikát! Az elől biztos nem menekülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!