Az olasz kormányfő kedden benyújtja a lemondását

2021. január 25. 20:27

A tájékoztatás szerint Giuseppe Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze.

2021. január 25. 20:27
null

Az olasz kormányfői hivatal közlése szerint Giuseppe Conte olasz miniszterelnök kedden benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek. Conte kedd reggelre kabinetülést hívott össze, amelyen tájékoztatja minisztereit a döntéséről. A Reuters brit hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó, magas rangú illetékes arról számolt be, hogy Conte abban a reményben mond le, hogy felkérést kap az elnöktől egy új kormány megalakítására, amelynek stabilabb többsége lehet a törvényhozásban.

Szakértők szerint a lemondással Conte időt akar nyerni ahhoz, hogy meggyőzhessenek egyes centrista, valamint független képviselőket a kormánypártokhoz való csatlakozásról, miután az előző héten elvesztette szenátusi többségét azzal, hogy a Matteo Renzi vezette Élő Olaszország kilépett a kormányból. Conte egy új, centrista parlamenti erő kiépítésén dolgozik, amelynek a következő választásokon a miniszterelnök-jelöltje lehetne – mondták az elemzők.

(MTI)

Címlapkép: Yara Nardi / POOL / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. január 26. 05:22
Választás nélkül majd talál megmentőt, hogy folytathassa átkos tevékenységét. A ballib maffia védi.
anegy_
2021. január 26. 01:10
Indulhat a casting! (szagértői kormány: Bajnai2.0)
bagira
2021. január 25. 23:39
Országot tönkre tette lelép nem üres kézzel . Akár csak Gyurcsány.
khomeini
2021. január 25. 23:16
Conte nagy játékos, de vajon demokrácia és jogállam-e az, ahol a kormány orrba-szájba lemondhat és nem írnak ki új választásokat? Itt ugyanis nyilvánvaló, hogy új választások nem lehetnek, mert meg kell akadályozni, hogy Salvini és Meloni pártjai megerősödjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!