Vidékre menekülnek a londoniak

2020. december 20. 10:37

A St. Pancras pályaudvart ellepő tömegről Nigel Farage posztolt videót közösségi oldalán, melyhez azt írta: „gratulálok a miniszterelnöknek és szakértőinek. 1939 óta önök okozták London első »kiürítését«”.

2020. december 20. 10:37
null

A brit kormányfő szombaton bejelentette, hogy London és Délkelet-Anglia nagy része karanténba kerül a koronavírus-járvány elleni küzdelem miatt, ugyanis a vírus igen gyorsan terjed az Egyesült Királyságban.

Az üzletek bezárnak, millióknak kell otthon maradniuk

A legfelsőbb tisztviselőkkel folytatott tárgyalásokat követően Boris Johnson törölte a járványkorlátozások enyhítésére vonatkozó terveket az ünnepekre vonatkozóan. Londonban és délkeleten megtiltották a háztartások keveredését, és a társasági élet Anglia többi részén is karácsony napjára korlátozták. A miniszterelnök bejelentette, hogy vasárnaptól kezdve 4. szintű koronavírus-készültség lép életbe a főváros környéki forró pontokon, vagyis az alapvető élelmészert árusító üzleteket leszámítva a boltok bezárnak, és emberek millióinak kell otthon maradniuk.

A Covid-19-esetek aránya az elmúlt héten csaknem megduplázódott Londonban, a kormánytisztviselők szerint ezeknek a fertőzéseknek csaknem 60% -a a vírus új törzsének tulajdonítható.

A londoniak vidékre „menekülnek”

A brit kormányfő bejelentésének hatására a londoniak vidékre „menekülnek”. A St. Pancras pályaudvart ellepő tömegről Nigel Farage posztolt videót közösségi oldalán, melyhez azt írta: „gratulálok a miniszterelnöknek és szakértőinek. 1939 óta önök okozták London első »kiürítését«”.

A korábbi Európai parlamenti képviselő által megosztott videó az alábbiakban tekinthető meg:

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2020. december 20. 20:34
Megjelenik az új vírustörzs, erre heringek módjára bezsúfolódnak a vonatokba, hogy ha eddig nem kapta el valaki, nehogy kimaradjon belőle. Megrohanják a boltokat, amikor mindent meg lehet venni házhozszállítással. Van gond a fejekben.
Ernie Pantuso
2020. december 20. 18:12
A sok birka ahelyett, hogy bezárkózna otthon és betartaná a zárlatot, most elviszi az egész szigeten mindenhova a vírust. Birkák.
Magnólia
2020. december 20. 14:21
Gondolom aki teheti elindul, hogy esetleg a legkisebb baj érje. Ezt csak úgy lehet megakadályozni, ha nem indulnak vonatok, és az utakat lezárják. Sajnos egyik sem "emberi" megoldás. Egy dolog két-három hét múlva ki fog derülni, hogy ez a pánik mennyi újabb megbetegedést okozott, és hogyan fognak a klf. országokban az esetszámok emelkedni. Rajta, fussunk szanaszét és vigyük oda is ahol eddig kevés volt.
Akitlosz
2020. december 20. 13:59
Aki tehette már a középkorban is így kezelte a járványveszélyt. Minél eldugottabb helyen minél kevesebb ember társaságában megvárni a járvány végét. Nagyvárosokban ez nem igazán megoldható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!