Ismét megtámadták Trumpék a választás eredményét

2020. december 05. 07:16

Nem adja fel Donald Trump csapata: most éppen Georgiában igyekeznek érvényteleníteni a novemberi választás eredményét.

2020. december 05. 07:16
null

Újabb pert indított a novemberi amerikai elnökválasztás eredménye ellen Donald Trump kampánycsapata, ezúttal Georgiában – írja a Reuters. A stáb közölte: eskü alatt tett nyilatkozataik vannak georgai lakosoktól, akik választási csalást vélelmeztek. 

Az állam republikánus illetékesei egyelőre nem találtak csalásra utaló jeleket Georgiában. Nem ez az első próbálkozása a Trump-stábnak az eredmény megtámadására, hiszen korábban Nevada és Wisconsin államokban is nyújtottak be kereseteket, amiket egytől egyig elutasítottak az illetékes bíróságok. Ez eddig majdnem kilencmillió dollárjába került Trumpéknak. 

Legutóbb pénteken bukott el egy hasonló keresetet a republikánus elnökjelölt. Akkor egy nevadai kerületi bíróság mondta ki, hogy a Trumpék nem tudták hiteles és releváns bizonyítékokkal alátámasztani állításaikat. Korábban a wisconsini legfelsőbb bíróság is elutasította a hivatalban lévő elnök csapatának keresetét az állam választási eredményeinek semmissé tételére, kijelentve, hogy ez „példátlan” lenne az Egyesült Államok történetében. 

A nyitóképen: Donald Trump videókonferenciát tart. Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2020. december 05. 22:16
Ne hagyd magad Donald!
Gregorius
2020. december 05. 19:53
Ez már a "veszett fejsze nyele". Egy hónap telt el a választás óta, volt idő minden nyomot eltüntetni.
NotaBene
2020. december 05. 16:50
Megtörtént az első áttörés? Pennsylvaniában megváltozik az eredmény? https://www.youtube.com/watch?v=gRM3WwzdydM&feature=share&fbclid=IwAR1Wcj_kUyIVxuIxVHm4nWyrtcRalAp5CkvCqBQBHdt7PWpE_0AX_qvKcKs
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 05. 13:48
Izgalmas és felemelő hátralevő élete lesz Trámpnak valamelyik amerikai pszichiátriai intézet elnöki lakosztályában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!