Orbán Viktor kedden Varsóban tárgyal

2020. december 08. 18:06

Orbán Viktor kedden Varsóban tárgyal Mateusz Morawieckivel, valamint a PIS elnökével, Jaroslaw Kaczynskivel.

2020. december 08. 18:06
null

Korábban a lengyel kormányszóvivő, Piotr Müller a PAP lengyel hírügynökségnek elmondta: Orbán Viktor kedd délután érkezik a lengyel fővárosba ahol  Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tárgyal – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Nem hivatalos értesülésként a PAP hírül adta: a megbeszélésen Jaroslaw Kaczynski is részt vesz, később az egyeztetéshez a két kisebb lengyel kormánykoalíciós párt – a Szolidáris Lengyelország és az Egyetértés – vezetői is csatlakoznak.

Morawiecki keddi varsói sajtóértekezletén elmondta: az Európai Unió állam- és kormányfőinek csütörtökön kezdődő csúcstalálkozója előtt az uniós források feltételrendszeréhez kapcsolódó témában „szinte naponta tárgyal a magyar miniszterelnökkel”. A lengyel kormányszóvivő közlése szerint a két miniszterelnök hétfő este egyeztetett videokonferencia formájában. Orbán Viktor legutóbb múlt hétfőn járt Varsóban, az azt megelőző héten pedig Mateusz Morawieckivel Budapesten közös nyilatkozatot adtak ki, melyben leszögezték: szükség esetén készek megvétózni az uniós költségvetést és a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást célzó alapot.

(MTI)

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. december 08. 20:00
Fel kell készülniük minden aljasságra amit ellenük bevetnek.
Pelso j.
2020. december 08. 19:46
https://index.hu/belfold/2020/12/08/orban_viktor_europai_neppart_fidesz_tavolodas/
Szerintem
2020. december 08. 19:36
Helyes, személyesen kell tárgyalni. Tudi, hogy a titkosszolgák lehallgatói rajtuk vannak.
Menhetten
2020. december 08. 19:23
A minielnök amilyen agyatlan, az ország kárára is vétóz! A lengyeleknél kormányválság lenne, ezért ment oda, meggyőzni őket, de szerintem nem lehet, azok keményebbek. Egyedül meg nem mer...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!