Megválasztottak egy Adolf Hitler nevű politikust Namíbiában

2020. december 03. 10:46

A fekete férfi csak felnőtt korában jött rá, kinek a nevét viseli valójában.

2020. december 03. 10:46
null

Namíbia északi részén, az Oshana régióban fekvő Ompundjában a választók 84,88 százaléka Adolf Hitlerre adta le a voksát a helyhatósági választáson, a férfi szerdán fel is esküdött az ország alkotmányára – számolt be az Eagle FM Namibia híre alapján a német Berliner Zeitung, írja a 24.hu.

Hozzátették: a politikust apartheid-ellenes harcosként ismerik szülőföldjén. Az Adolf keresztnév nem ritka az egykori német gyarmaton, ahol a Berliner Zeitung szerint Bismarckstraße vagy a Hans-Dietrich-Genscher-Straße nevű utcák találhatók ma is.

Adolf Hitler elmondta: „Nekem gyermekként ez teljesen normális név volt. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy ez az ember az egész világot le akarta igázni. Semmi közöm ezekhez a dolgokhoz.

 

 

Hangsúlyozta: apja Hitlerről nevezte el, azonban „valószínűleg nem értette, mit képviselt Adolf Hitler”. Már késő megváltoztatni a nevét, mert „minden hivatalos dokumentumban szerepel” – közölte a 24.hu

(24.hu, Twitter)

Kép forrása: Twitter

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. december 04. 12:01
Braziliában, ha a rabszolga árverés zsidó ünnepre esett, elhalasztották az árverést. (The Secret Relationship Between Blacks and Jews, Nation of Islam, Vol. No 1.)
Box Hill
2020. december 04. 11:56
Veronica Clark: Black Nazis, Ethnic Minorities and Foreigners in Hitler's Armed Forces, 2010. (Fekete nácik, nemzeti kisebbségek és külföldiek Hitler fegyveres erejében.)
panyigai péter
2020. december 03. 22:23
Valami mással kapcsolatban már írtam, hogy Idi Amin Dada szobrot állíttatott Ugandában Hitlernek, esetleg ő sem tudva, ki volt az. Utálják az angolok, tehát jó arc volt, gondolta.
Nekedannyi!
2020. december 03. 20:49
Erről egy film jut eszembe, ahol a Szovjet kispatasztot Joszif Sztalinnak hivtak, és ezért rendszeresen megpofoztak a hatóságok.... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!