Kaczynski „túlélte” a bizalmatlansági szavazást

2020. december 10. 06:56

Azzal vádolták a kormányfőhelyettest, hogy megosztja a társadalmat, ám bizalmatlanság helyett bizalmat kapott.

2020. december 10. 06:56

Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettestől nem vonta meg a bizalmat a 450 tagú parlament: a szerda éjjeli ülésen 232-en szavaztak neki bizalmat, és 216-an menesztették volna posztjáról. Kaczynski saját, Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) szavazataival, továbbá egy ellenzéki vokssal nyerte meg a bizalmat.

A bizalmatlansági indítvány az ellenzéki Polgári Platform (KO) frakciójának kezdeményezésére került a szejm elé azzal vádolva a kormányfőhelyettest, hogy megosztja a társadalmat és felelős a túlzott rendőri fellépésért az abortusztörvény szigorítása ellen tüntetőkkel szemben. A 71 éves Kaczynski – aki évekkel korábban kormányfő is volt – októberben lett miniszterelnök-helyettes. A belügy-, az igazságügy és a védelmi minisztérium tartozik felügyelete alá.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2020. december 10. 10:00
Lo-ban úgylátszik, ugyancsak próbálják a "népfrontot" összetákolni. A régi KOMINTERN recept. De essenek csak pofára, minél többször, minél több országban!
olajfa1
2020. december 10. 09:17
Akkor az ál-liberálbolsi fasiszták ott is nagy pofont kaptak!...
wrfri
2020. december 10. 08:42
Hát azért én volt olyan fényes ez a szavazás. Elég szoros volt, úgyhogy Bem nevezném megerősített bizalomnak.
Szerintem
2020. december 10. 07:18
Megosztja a társadalmat? Mert vannak akikkel nem ért egyet? Ez fordítva is igaz. Megosztják a társadalmat, akik nem vele értenek egyet. Ilyesmin azok lovagolnak, akik vélemény diktatúrát akarnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!