Videóban elemzik a magyar jogállamiságot az európai szocialisták

2020. december 18. 18:18

Szerintük a Fidesz megszorításokat vetett ki, és kiterjesztette befolyását az ellenzékre, a vallásos csoportokra, a felsőoktatásra, illetve a bíróságokra. Feltűnik Dobrev Klára és a harmincas évek náci Németországa is.

2020. december 18. 18:18
null

Videóban magyarázza el a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, hogy mit is jelent a jogállamiság, és hogy miért kell harcolni a védelméért, miután „most kockára került Magyarországban és Lengyelországban”.

Szerintük a jogállamiság azt biztosítja, hogy „a demokráciák ne válhassanak diktatúrákká”.

A drámai zenei aláfestést kapott videó Lengyelországgal kezdődik, ahol a bírók nyugdíjazása és az abortusztörvény kerül terítékre.

Magyarországon még rosszabb a helyzet” – így fordulunk rá hazánkra, ahol Orbán Viktor „már tíz éve hatalmon van”, és „példaképének Oroszországot és Kínát tekinti”.

Kiderül: a Fidesz megszorításokat vetett ki, és kiterjesztette befolyását a médiára, az ellenzékre, és a vallásos csoportokra, a felsőoktatásra, a civil szervezetekre, illetve a bíróságokra.

Hogyan jutottunk el idáig?” – teszi fel a kérdést a műsorvezető, Dobrev Klára, „Orbán rendszerének szókimondó ellenzője” pedig válaszol. Szerinte mindebben fontos szerep hárul az uniós pénzekre, amelyek nagy része „oligarchák kezébe kerül”.

Ezután jönnek az LMBTQ-emberekkel kapcsolatos anomáliák. Katarina Barley olyan éttermeket vizionál, ahol ki van írva, hogy nem látják szívesen a meleg embereket az üzletben, majd hozzáteszi: ő németként ilyenkor egész másra asszociál, hiszen „amit most tapasztalunk, az megfelel annak, amit a németek a 30-as 40-es években csináltak”.

Ön szerint is megfelelnek a videóban elhangzottak a valóságnak? Írja meg kommentben!

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. december 21. 22:35
Aprounoka, gyilkos unokaja! Ez akar magyarokat vezetni? Ja, a sírba!
nyugalom
2020. december 21. 22:34
Ez a pofa remisztő! Szemeben a bűn, a gyűlölet, irigység, butaság! Ez egy zsigeri aproklan tag! Idegen!
rókabácsi
2020. december 20. 11:16
itt van az igazság! a legnagyobb ellenző! de hogy mit kéne helyette azt már nem tudja, vagy pofátlanul bevállalná amit a tőkések diktálnak!
Leo3
2020. december 20. 08:52
Mekkora kamu már ez a videó. Pont azok siratják a jogállamot akik soha az életben nem tartották be. Krokodilkönnyek és képmutatás, amit ezek a ballibek csinálnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!