Brexit: felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

2020. december 04. 22:03

Nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.

2020. december 04. 22:03

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket. Michel Barnier, az Európai Bizottság tárgyalóküldöttségének vezetője egy hete érkezett Brüsszelből Londonba, és a két delegáció azóta szinte folyamatosan tárgyalt. Barnier és a brit kormány küldöttségvezetője, David Frost azonban péntek este közös nyilatkozatot adott ki, amely szerint egyheti intenzív tárgyalássorozat után sem jöttek létre a megállapodás feltételei.

Barnier és Frost szerint ennek oka az, hogy változatlanul jelentősek a nézetkülönbségek a legvitatottabb területeken, mindenekelőtt az egyenlő versenyfeltételek és a halászat szabályozásának kérdésében. Ennek alapján a két küldöttségvezető megállapodott a tárgyalások szüneteltetésében, hogy tájékoztathassák feletteseiket a kialakult helyzetről. A közös közlemény szerint Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szombat délután személyesen tekinti át a helyzetet.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2020. december 05. 19:17
Az EU tavasszal nem volt ennyire aktív az első hullámkor.
szürkeSzarvas
2020. december 05. 10:57
Az Eu -érdemben-a "deep state" érdekszférája. Lasd: Kényszerek.Az orosz es a kinai az ő utjukban van,emiatt kényszeritik az utálatukat-nem az Eubéliek utjában. A "deep state" az embereit lefizetéssel(!),zsarolásssl,és Talmud szellemével szerzi,és köti magához.. Csak az nem látja,aki nem akarja. :)
olajfa1
2020. december 05. 10:07
Ez is bizonyítja az EU erőszakosságát!
BandiMandi
2020. december 05. 08:26
"a szavazók meg kaphatnak objektív értékelést a Britanniában élő honfitársaktól." Ez pont olyan, mintha a lövészárokban lévő bakától várnád a választ a háború okára. Pompás gondolat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!