Az USA újra csatlakozik a párizsi klímaegyezményhez

2020. december 13. 13:48

Joe Biden bejelentette, hogy szembefordul a trumpi hagyatékkal és visszacsatlakoztatja országát a párizsi klímaegyezményhez.

2020. december 13. 13:48
null

„A világ öt éve azért fogott össze, hogy tető alá hozza a klímaváltozásról szóló Párizsi Egyezményt. Az Egyesült Államok 39 nap múlva újra csatlakozik a megállapodáshoz” – jelentette be Joe Biden megválasztott elnök, aki tweetjében ismertette, hogy országa, az USA ismét csatlakozni fog az egyezményhez.

 

 

Az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye (avagy a párizsi klímaegyezmény) 2016-ban lépett életbe. Patricia Espinosa, az egyezmény ügyvezető titkára szerint amennyiben a benne foglaltakat globális erőfeszítéssel elérik, változást idézhet elő a világ a klímafolyamatokban. Éppen ennek az érdekében az aláíró felek megegyeztek abban, hogy az átlaghőmérséklet emelkedésének mérséklése érdekében 2 fok alatt tartják azt.

Az egyezményt Donald Trump leköszönő elnök mondta fel. Kihívója, Joe Biden azonban ígéretet tett kampánya során, hogy visszalép a szerződésbe és 2050-ig klímasemlegessé teszi az ország gazdaságát. A párizsi klímaegyezmény célkitűzéseit egyébként elsősorban nem az Egyesült Államok, hanem Kína veszélyezteti.

 

 

Fotó: MTI/ AP/ Susan Walsh

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2020. december 14. 10:47
Mit? Egy görögdinnyét! (Kivül zöld belül vörös!) A klimát aligha lehet megváltoztatni ilyen gittegyletetek döntésével. És pontosan a klimaváltozás bajnokai bizonyitják szinte naponta, hogy minden igyekezetük ellenére a klima mutatok romlanak. Még csak elméletben sincs eljárás, amivel pl a CO2 kibocsátást hosszu távon csökkenteni lehetne, azon kivül, hogy leállitanák az életet a fejlett országokban.
Gullwing
2020. december 13. 17:46
Most őszintén ki nem szarja le hogy ezek mit, mikor és miért csinálnak?! Totálisan lejáratták magukat a választási csalássorozattal! Fekete afrrika legsötétebb "demokráciáját " reprodukálták a világcsendörségének központjában.
Anonymtalan
2020. december 13. 17:38
A párzsi-klimaegyezmény jegyében mindent kiszerveznek Kínába.
tgely
2020. december 13. 17:20
Nem lepődtem meg. Ha így jobban megnézem a párizsi klíma mostanában elég gáz csak az nem világos, hogy Makron kivel egyezett is ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!