A texasi republikánusok fekete vezetője kiléptetné Texast az USA-ból

2020. december 12. 14:10

Allen West szerint a jogkövető államoknak egy másik szövetséget kellene létrehoznia.

2020. december 12. 14:10
null

A texasi republikánus párt elnöke felvetette az USA-tól való elszakadást, miután a Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét, amelynek célja az elnökválasztás eredményének megdöntése volt – írja a The Hill.

Allen West, a texasi GOP elnöke, nyilatkozatában elítélte a Legfelsőbb Bíróságot, és javasolta, hogy a „törvénytisztelő államoknak új Uniót kellene létrehozniuk”.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Texas azzal érvelt, hogy Georgiában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban tömeges választási csalást követtek el. A beadványhoz több állam igazságügyi minisztere és a washingtoni kongresszus számos republikánus párti tagja is csatlakozott. Donald Trump elnök is bejelentette csütörtökön, hogy felperesként csatlakozik a texasi keresethez.   

Texas

A bíróság döntése szerint Texasnak nincs törvényes joga beleszólni abba, hogy más államok miként folytatják le a választásaikat.

Ez a döntés komoly következményekkel jár majd alkotmányos köztársaságunk jövője szempontjából” – mondta West, majd hozzátette: talán a jogkövető államoknak, akik betartják az alkotmányt, létre kellene hozniuk egy másik szövetséget.

A megjegyzés sokakból nagy felháborodást váltott ki, többen úgy vélik, hogy a GOP-nak azonnal elnézést kellene kérnie, és vissza kellene vonnia az elhangzottakat.

Texas 1836-ban nyilvánította ki Mexikótól való függetlenségét. Majdnem egy évtizedig önálló volt, Texasi Köztársaság néven. 1845-ben csatlakozott az Egyesült Államokhoz, így annak 28. állama lett.

Texas Kalifornia után az Egyesült Államok második legnépesebb állama. Kalifornia rendszerint a demokratákat erősíti, Texas viszont republikánus. 2016-ban, Donald Trump győzelme után többen Kalifornia elszakadását vetették fel többen.  

Allen Bernard Westről, a texasi republikánusok vezetőjéről a jobboldali feketékről szóló cikkünkben írtunk.  West a georgiai Atlantában született, három egyetemre is járt, a hadtudományok mellett politikatudományból szerzett diplomát. Nyugalmazott alezredes, Florida volt republikánus kongresszusi képviselője (2011-2013), korábban a Tea Party prominens tagja volt. 2020 óta a texasi republikánusok elnöke. 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. december 13. 11:34
A koronavírus erősíti e centripetális erőket!
repulok
2020. december 13. 06:03
Ezennel bejelentem, Enying kiválik az EU-ból...
Thorin
2020. december 12. 21:21
Hát, azért ezzel óvatosan, legutóbb, amikor nem értettek egyet valamiben, akkor szintén ki akartak páran lépni, aztán lett némi polgárháborócska belőle, és utána olyan demokratikus szabadságojogosan és főleg jogállamilag maradtak vesztesek, hiszen szabadon dönthettek a maradásról, amíg maradni akartak.
SwordFish
2020. december 12. 20:56
Wild Wild West a vadiúj vadnyugat.A független államok közössége? Valahonnan ismerős a történet, 1990-ből és utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!