Tagadta bűnösségét a volt koszovói elnök

2020. november 09. 16:50

A hágai különleges ügyészség a nyár folyamán emelt vádat Hashim Thaci ellen az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején elkövetett bűncselekmények miatt.

2020. november 09. 16:50
null

A hágai különleges ügyészség elé idézett Hashim Thaci lemondott koszovói elnök csütörtöki meghallgatásán kijelentette: nem ért egyet az ügyészség ellene felhozott, háborús és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetésének vádjaival – közölte a nemzetközi média hétfőn.

Hashim Thaci – aki ellen a hágai különleges ügyészség a nyár folyamán emelt vádat az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt – múlt csütörtökön mondott le  elnöki tisztségéről, miután a hágai különleges ügyészség megerősítette az ellene felhozott vádakat. A volt koszovói elnök meghallgatásán kijelentette, nem tekinti magát bűnösnek az ellene felhozott háborús bűncselekményekben.

„A vádirat teljesen alaptalan, nem tekintem magam bűnösnek” – fogalmazott Thaci.

(MTI)

(Fotó: MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2020. november 09. 21:52
Az albán maffia a legkeményebb egész Európában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!