Sanghaj a világ legokosabb városa

2020. november 19. 13:06

A kínai metropolisz jelenleg 31 ezer 400 kültéri ötödik generációs (5G) bázisállomással, közel 50 ezer kisebb, beltéri 5G állomással rendelkezik.

2020. november 19. 13:06
null

Sanghajt választották idén a világ „legokosabb” városának az Okosváros Expo Világkongresszuson (Smart City Expo World Congress, SCEWC), amelyen ezzel első alkalommal ítélték az elismerést kínai városnak – adta hírül a China Daily internetes kiadásában csütörtökön.

A Sanghajnak szerdán odaítélt díjjal a sokszínűséget, a társadalmi befogadást és egyenlőséget, a biztonságot és az együttműködést szeretnék ösztönözni. Tavaly Stockholm részesült az elismerésben. Az Okosváros Expo Világkongresszust minden novemberben Barcelonában rendezik meg, ám idén a koronavírus-világjárvány miatt Barcelona mellett Sanghajban és New Yorkban tartották meg párhuzamosan, részben interneten, részben pedig élőben.

Vu Csing, Sanghaj alpolgármestere szerint a város különösen nagy fontosságot tulajdonít a városfejlesztésben egyebek mellett a digitalizációnak és a kapcsolathálózat-építésnek. Sanghaj jelenleg 31 ezer 400 kültéri ötödik generációs (5G) bázisállomással, valamint közel 50 ezer kisebb, beltéri 5G állomással rendelkezik. Sanghaj több mint 24 milliós lakosságával a világ második legnagyobb városának számít.

(MTI)

(Fotó: Tűzijáték a Sanghaji Együttműködési Szervezet 18. csúcstalálkozója alkalmából a tanácskozásnak otthont adó kelet-kínai Sangtung tartománybeli Csingtaóban 2018. június 9-én, a kétnapos tanácskozás első napján. MTI/EPA/Vu Hong)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peter.jordanson
2020. november 19. 20:24
Kapnak is olyan gyönyörú digitális diktatúrát a pofájukba, amiről egyesek errefelé még álmodni sem mernek szerencsére...
yanoo
2020. november 19. 15:26
Szerintem Budapest. Ha megválasztották karácsonyt....
Párhuzamos különvélemény
2020. november 19. 13:31
Coruscant.
villogókékfog
2020. november 19. 13:16
Fincsi lehet ott az alapsugárzás. Kísérleti telepnek nem rossza egész. Furcsa, de a wifi és a micro sütő is 2,4 GHz körüli frekvencián működik, természetesen nem azonos teljesítménnyel. Az 5G meg valami 3,4-3,8 GHz-en. Szóval érdekes lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!