Pennsylvania, Michigan és Wisconsin dönthet az elnökségről

2020. november 04. 10:25

Miután Joe Biden valószínűleg elviszi Arizonát, a három északkeleti államban dől el az elnökség: egyelőre mindháromban Trump vezet, de a demokraták fordításban bíznak.

2020. november 04. 10:25
null

Magyar idő szerint szerda délelőttre tisztul a kép az amerikai elnökválasztáson, ám győztest nem lehet hirdetni: három népesebb állam, a Nagy-tavak vidékén fekvő Pennsylvania, Michigan és Wisconsin végeredményén múlik, ki lesz az Egyesült Államok elnöke a következő években.

E három államban a cikk írásának pillanatában Donald Trump vezet. 

Pennsylvaniában a szavazatok 64 százalának összeszámlálása után 55,7 - 43,1 százalék arányban vezet Trump Biden előtt. 

Michiganben a szavazatok 79 százalékának összeszámlálása után Trump 51,8, Biden 46,6 százalékon áll.

Wisconsinban 94 százalékos összeszámlálásnál Trumpnak 51,1, Bidennek  47,4 százaléknyi szavazata van.

A demokraták abban reménykednek, a még beérkező szavazatok, főleg a levélszavazatok megfordíthatják az eredményeket, s ezzel Joe Biden nyerheti a választást.

Donald Trump magyar idő szerint reggel 8-kor viszont már győzelmet hirdetett, szerinte behozhatatlan az előnye.

A végeredmény ugyanakkor még napok, sőt, hetek kérdése lehet – főleg, ha a választási eredményeket bíróság előtt támadják meg az érdekelt felek.

Frissítés:

Magyar idő szerint délelőtt 11 órakor már Biden vezet Wisconsinban, 0,3 százalékos előnyben Trumppal szemben, 95 százalékos összesítésnél.

(Politico)

Éjszakai választási közvetítésünket itt olvashatják.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2020. november 04. 13:32
Abbahagyták a számolást? Nagy a csend.....
jánosbácsi
2020. november 04. 13:18
Fogalmam sincs, hogy mennyiben érint bennünket az, hogy melyik múmia lesz az elnök. Mi az Unió tagállama vagyunk és nem amerikai tagállam. Trump rendkívül ellenséges az Unióval szemben, gazdasági ellenfélnek tekinti. Biden komoly bírálatokat fogalmazott meg Magyarországgal szemben. Úgy gondolja, hogy neki kell rendet teremtenie az unióban.
Palakon
2020. november 04. 12:51
Segitsetek, mi a helyzet Eszak Karolinaval es Georgia-val?
Hannibal
2020. november 04. 11:28
Wisconsin elmenni látszik, de elvileg ez még belefér, a másik kettő egyelőre stabilnak tetsző Trump előnnyel áll. Alaszkában várhatóan szintén Trump nyer, ez papíron 283 elektort jelent, ami elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!