II. János Pál volt titkárának a botránya árnyként vetülhet a pápára

2020. november 11. 15:05

Stanisław Dziwisz bíboros ellen a legfőbb vádak a következők: szexuális botrányok leplezése, kenőpénz felvétele.

2020. november 11. 15:05
null

Tudott-e II. János Pál pápa a pedofil botrányokról, és részt vett-e azok elleplezésében a pontifikátusa alatt, jelenleg ez a legfontosabb kérdés Lengyelországban a katolikus egyház számára, azonban ezt a kérdést más országokban is fölteszik, számol be az Euronews.

Stanisław Dziwisz bíborosról, aki annak idején a pápa titkára volt, mára kiderült, sok esetben tussolt el pedofil ügyeket az egyházon belül. A róla készült dokumentumfilmet most a lengyel TVN24 adta le a „Feketén fehéren” című műsorában.

A „Don Stanislao” című dokumentumfilm bemutatja annak az egyházi tisztségviselőnek a bukását, aki II. János Pál örökségének védelmezőjeként tért vissza Lengyelországba, és mára a süllyesztőbe kerülhet. A bíboros ellen a legfőbb vádak a következők: szexuális botrányok leplezése, kenőpénz felvétele azért, hogy magánlátogatók soron kívül találkozhassanak II. János Pállal, továbbá kereskedés az egyházi hivatalokkal.

(Euronews)

(Fotó: Szent II. János Pál pápa életnagyságú szobra a Szent István-bazilika papi bejárójánál 2020. május 18-án. A néhai pápa születésének századik évfordulója alkalmából felállított szobor Kotormán László és Kotormán Norbert szobrászművészek alkotása, Snell György esztergom-budapesti segédpüspök ajándéka. MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. november 12. 22:17
Engem nem ez, hanem a "mi" kaleta ügyünk háborit fel! Minden joggal dühös, jóérzésü embernek: Arról a tisztelt politikusok tehetnek, hogy a hatályos büntetőeljárási törvény így, ebben a formában lett elfogadva. Az a törvény, ami az ügyvédek szája íze szerint íródott ( ne felejtsük: politikusaink jó része jogász, vagy mi...). Ez a törvény a magyar bűnüldözésnek felbecsülhetetlen károkat okozott, elenyésző haszon mellett. Másrészt köszönjük a bíróknal, akik a törvényt elefántcsont-toronyban olvasgatva hoznak ítéleteket/végzéseket. Mára sikerült egyes ügyészségek és bíróságok hozzáállásával "lenevelni" a rendőröket arról, hogy becsukjanak valakit. Egyrészt mert kiengedik simán, másrészt meg szinte mindenkinek ezt a bűnügyi felügyeletet adják letartóztatás helyett. Amivel megint csak a rendőrség sz.pik, de nagyon. Úgyhogy: köszönjük hölgyek/urak, hajrá, lehet ezt még mindig sz.rabbul csinálni, ne fogják vissza magukat!
szodabár
2020. november 12. 10:10
A libbant álpápát mikor vonjak felelősségre az egyház elárulásáért? Mikor ítéli el a buzulmánok templomi lefejezéseit?Mikor hagyja abba a buzulmánok lábmosását? Milyen alapon küldte ki a vírusos halottakhoz és betegekhez a papokat, miközben ő magára csukta a Vatikán nagykapuját? 111 pap meghalt. Legyetek bátrak, ja persze. https://24.hu/kulfold/2020/03/10/koronavirus-ferenc-papa-papok-b https://www.magyarkurir.hu/kitekinto/olaszorszag-mar-111-papot-veszitett-el-jarvany-miatt etegek/
madarpok
2020. november 11. 20:04
Naggyon komoly vádak kerültek megfogalmazásra. Miként megvádolták az ausztrál bíborost is, majd kiderült, hogy hamisan vádolták. Azonban a mocskot ráégették. A Sátán dolgozik. Sok a libernyák.
néhai Ch.Pilot
2020. november 11. 18:20
A sátánisták megpróbálnak lejáratni egy szentet. Ha egyenesben nem megy, közvetetten. Ennyi a hír. Mi keresztények azonban rendíthetetlenül kiállunk egyházunk és Szent pápánk, II. János Pál mellett. Lásd: MÁRK 13. https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/BibliaKaroli-biblia-karoli-gaspar-forditasa-1/mark-irasa-szerint-valo-szent-evangyeliom-145A5/mark-13-14C3C/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!