Hol vagyok? – egy német férfi kalandjai Resicabányán

2020. november 29. 14:29

Nagylaknál lépte át a határt, a segélyhívón jelentkezett be, nem tudja, hogy került a városba.

2020. november 29. 14:29
null

Szokatlan telefonhívás futott be a 112 segélyhívószámon a Krassó-Szörény megyei Resicabányáról: egy 42 éves németországi férfi jelentette a hatóságoknak, hogy eltévedt, és nem tudja, hogy milyen városban van – írta meg a Főtér.ro. Elmondása szerint Németországból indult el, és fogalma sincs, hogyan került oda, ahol éppen van. Annyit tudott, hogy Nagylaknál lépte át a határt, gyalog.

A csendőrség egy templom udvarán talált rá, a hideg miatt nem túl jó állapotban. A férfi egy improvizált ágyon töltötte az éjszakát a parókia udvarán, nem volt nála egyéb, csak egy hátizsák és két szatyor. A csendőrök ellenőrizték, hogy történt-e illetéktelen behatolás a templomba vagy a parókiára, de mindent rendben találtak. Végül hívtak egy mentőt, hogy az orvosi ellátásra szoruló férfit kórházba szállítsák. Valószínűleg a német külképviselet fog segíteni a kissé eltévedt férfinak – írják.

(Főtér.ro)

Kép forrása: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. december 02. 10:57
A Nagylak - Resicabánya távolság gyalogosan 164-183 km. Lévén székely származék, van fenntartásom az ottani helyzettel. De, OTT IS EMBEREK ÉLNEK! Nagyon kedvesek tudnak lenni, pláne egy némettel, de velem, mint magyarral is kedvesek voltak. Temesvár, Bánság, német lakosság is él arra, amúgy is odafigyelnek a nem ottvalósiakra. Nekem ez a történet sánta, amúgy pedig nem drogos volt a csalinkázó német? https://www.youtube.com/watch?v=cX52p68acj4 érdemes megtekinteni a romániai Soros alapítvány (Spektrum) kisfilmjét - Székely bácsi kiosztja a német turistákat - megnézni és az utolsó mondatot megfogadni: Lernen Sie Sprachen, bevor Sie losfahren....
scion
2020. december 02. 10:39
eurotrip reloaded
villogókékfog
2020. november 30. 12:41
"Valószínűleg a német külképviselet fog segíteni a kissé eltévedt férfinak " Alkalmazzák a jól bevált módszert, mint a szászoknál: adják el a német kormánynak.
villogókékfog
2020. november 30. 12:40
Hallottam már ilyen történetet, de azaz érintett napokig piázott haverjaival Beregszászban és a Keleti pályaudvaron tért észhez. Iratok nélkül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!