Bécsi terror: amatőr focista és fiatal egyetemista is az áldozatok között

2020. november 05. 17:41

Az egyetemista a merénylet idején egy helyi étteremben dolgozott.

2020. november 05. 17:41
null

Ugyan a hatóságok nem hozták nyilvánosságra a bécsi terrortámadás áldozatainak névsorát, a Der Standard osztrák lap információi szerint egy német állampolgárságú 24 éves pincérnő, egy 39 éves osztrák férfi, egy 44 éves osztrák nő és egy 21 éves észak-macedóniai felmenőkkel rendelkező, osztrák állampolgárságú férfi vesztette életét a hétfői merényletben – számol be a 24.hu.

A 24 éves egyetemista a bécsi iparművészeti egyetemre járt, ő a kórházba szállítását követően halt bele sérüléseibe. A terrortámadás napján egy Salzamt nevű étteremben dolgozott. Az egyetem egy másik hallgatóját is meglőtte a 20 éves merénylő, de ő már nincsen életveszélyben. A támadás másik fiatal áldozata Nexhip V., aki 1999-ben született, Korneuburgban élt és 2010 óta az FC Bisamberg csapatában játszott amatőr szinten. A 21 éves férfi egy kocsma előtt állt, amikor a merénylő rálőtt. Helene Fuchs-Moser, Korneuburg jelenlegi alpolgármestere, aki korábban középiskolában tanította az áldozatot, elmondta, hogy Nexhip vidám, mindig jókedvű és nagyon népszerű fiú volt.

A hétfői lövöldözésben életét veszítette egy 44 éves nő is, aki évek óta a Tribotecc vállalatnál dolgozott. A cég vezetősége megerősítette a lapnak, hogy munkatársuk életét vesztette a támadásban. Megdöbbenésüket és mélységes fájdalmukat fejezték ki, valamint közölték, hogy dolgozóiknak pszichológus segít a történtek feldolgozásában. A negyedik áldozat egy 39 éves kínai származású osztrák férfi, akinek halálhírét a bécsi kínai nagykövetség is megerősítette. A férfi a merénylők felbukkanásakor a Schwedenplatz gyorsétterem előtt állt.

(24.hu)

MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. november 06. 22:46
Amatőr kenyérevő, amatőr tömött fogú, és amatőr zoknis is van az áldozatok között.
tevevanegypupu
2020. november 06. 07:58
Képmutatás ez az egész..minden megy tovább ahogy eddig volt, százával érkeznek a migránsok, Kuncz már hápog és ferdít....és persze az EP-nek egyetlen gondja van."jogállamiság"..gonosz népség él Nyugat-Európa nagy részén..és ezek vezetik a többieket akik buták és korlátoltak..Rohad az egész..
bagira
2020. november 06. 02:37
Macron elvtárs a pofáját fogja vissza , Merkel megmondja mint lehet beint . Megduplázza a Franciaország határain szolgálatot teljesítők számát a terrorfenyegetettség, a kábítószer-kereskedelem és az illegális bevándorlás elleni küzdelem megerősítésére jelentette be Emmanuel Macron a francia-spanyol határszakaszon tett látogatásakor. Bacccchatod Francia ország tele potenciális terroristával , mind terrorista aki magát hiteles papírokkal nem tudja igalzoni . Nem becsületes szándékkal jön. Macron Európai határvédelmi rendőrség kell
Palepoli
2020. november 05. 21:48
Az áldozatok között egy osztrák van, egy német, egy makedón, egy kínai. Majdnem leképezi Bécs lakosságának összetételét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!