Alakul a dráma: folyamatosan hagyják magára Boris Johnsont tanácsadói

2020. november 14. 08:48

Dominic Cummings is elhagyta a Downing Street 10-t, miután egy kiadósat üvöltözött a kormányfővel.

2020. november 14. 08:48
null

Újabb tanácsadója hagyta ott Boris Johnsont: ezúttal Dominic Cummings pakolta össze cuccait a Downing Street 10-ben. Korábban a kormányfő jobbkezének számító Cummings állítólag egy kifejezetten kemény veszekedés után döntött úgy, hogy magára hagyja a miniszterelnököt. A főtanácsadó péntek este lépett ki a miniszterelnöki irodaként és lakásként használt Downing Street 10-ből, követve Lee Cain kommunikációs főnököt, aki szintén nemrég mondott fel a miniszterelnöknél.

Különösen aggasztó, hogy a viták és szakítások közvetlenül az újabb Brexit-tárgyalások előtt következtek be. A London-Brüsszel tárgyalások december 31-ig, az átmeneti időszak határidejéig folyhatnak. „Csak gondoljunk bele ebbe a kritikus pillanatba: egy hét során, melynek döntései komoly hatással lehetnek nem csak az Egyesült Királyságra, de Európa egészének jövőjére is, a miniszterelnök elvesztette két legfontosabb tanácsadóját, figyelmét pedig eltérítette a Westminsterben megvívandó csatája” – fogalmazott Sophy Ridge, a Sky riportere.

Mindeközben a The Sun arról számolt be, hogy Johnson és Cummings szó szerint üvöltözött egymással, mielőtt a tanácsadó úgy döntött magára hagyja a kormányfőt. Vélhetően a konfrontáció Cain kérdéskörét illetően alakult ki.

Fotó: Dominic Cummings (MTI/ EPA/ Will Oliver)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. november 14. 13:37
KI ÍRTA/FORDÍTOTTA EZT A BAROMSÁGOT????? Cummings ki lett rúgva, mert letámadta Boris barátnőjét. "How 'Princess Nut Nuts' gave coup de grace to Cummings: PM's adviser is booted out of No 10 for good 'following showdown with Boris where PM confronted him with less than flattering texts that fell into hands of fiancée Carrie Symonds" https://www.dailymail.co.uk/news/article-8947001/Packing-Dom-Cummings-walks-No10-box-amid-rumours-Sajid-Javid-replace-him.html
ezavéleményem
2020. november 14. 13:30
Miután kiderült, hogy demokrácia mint olyan, nincs és nyilt csalással Baiden nyert, Soros akarata érvényesülhet a briteknél is. Vagyis vissza kell csinálni a brexitet valami ügyes trükkel. Az emberek, akik kétszer is megszavazták pedig le vannak szarva. Ennyi.
olajfa1
2020. november 14. 12:22
Ha a SKY NEW-s riportere aggódik akkor az jó jel Farage-nak... Amúgy meg nem aggódom egyetlen percig sem, hogy nem lesz újabb "tanácsadója" Jhonsonnak... Ettől én egészen nyugodtan alszom...
Salamander
2020. november 14. 11:47
Azon ütköztek, hogy mivel Biden tűnik nyertesnek, mindenben változtatni kellene. Johnson ezt korainak tartotta a tanácsadói viszont idegesek. Tudják, hogy ha minden így marad és Biden adminisztráció feláll, nekik nem osztanak egy ideig lapot. Ezért gyorsan és még idejében elhagyták Johnson kapitány hajóját. (Gerinctelen férgek).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!