Zelenszkij: A NATO-tagság az egyetlen esély Ukrajna fennmaradására

2020. október 13. 08:47

Az ukrán elnök szerint a háború Ukrajna és Oroszország között szintén a fantázia birodalmába tartozott. Senki nem hitte volna el – számol be a Kárpátinfo.

2020. október 13. 08:47

Ukrajna megőrzéséhez az egyetlen esélyt a NATO-tagság nyújtja, a belépés a szervezetbe nem tartozik a fantázia birodalmába – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az angol BBC-nek adott interjújában, amelyről a Kárpátinfo számol be. Az államfő kifejtette, hogy Ukrajna azért tart a NATO-ba, mert a tagság lehetővé teszi a biztonság megőrzését a régióban.

„Igaz, erős, 200 ezer fős hadseregünk van, és megújítjuk a technikát, de ez kevés” – tette hozzá. Rámutatott: „az egyetlen esély – ezt mondom az Egyesült Államoknak és az EU-tagországoknak –, ha nem akarják elveszíteni Ukrajnát, akkor támogatniuk kell. A NATO-tagság nagyon fontos jelzés Oroszországnak és a legfontosabb támogatás.” Zelenszkij elmondta, nem tekinti a fantázia szüleményének Ukrajna NATO-tagságát.

Mint emlékeztetett: „a háború Ukrajna és Oroszország között szintén a fantázia birodalmába tartozott. Senki nem hitte volna el. Családjaink voltak. Az országaink egymás mellett éltek, egymást tisztelve. Most pedig háború van, gyűlölet van.”

(Kárpátinfo)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2020. október 13. 15:09
Háborúban álló országot nem lehet felvenni a NATO-ba. Az oroszoknak csak annyi dolga van, hogy továbbra is fenntartják a kis intenzitású helyi háborút és ennyi. Lehet, ha nemzetközi szerződésben kötelezné el magát Ukrajna, hogy nem lesz NATO tag, akkor pikk-pakk véget érne a háború. '89-ben állítólag úgy engedték el az oroszok Kelet-európát, hogy nem lesznek NATO tagok, de ezt nem foglalták szerződésbe, így nem lehet számonkérni. Tanultak a hibából. A világ nem igazán ismeri el, hogy az oroszoknak is lehet érdekszférájuk, míg ez másoknál magától értetődő. Gondoljunk csak a kubai rakétaválságra.
Tót Ottó
2020. október 13. 14:48
A nyugati kultura határa nálunk van.Nincs az az szervezet ami Ukrajnát nyugatositaná.Eladni magukat azt persze lehet.Zelenszkij és köre akik kijárnák kapnának életbiztosítást a többieknek pusztulás.Rövidlátó hazaáruló idióták mint pl az euró bevezetés nálunk..Keleten fal nyugatról méreg és kifosztás?Jah Putyin elcsatolná Donbasszt is De az már mindegy.
Abraxos
2020. október 13. 11:43
Szerintem vissza is csatolhatnák kárpátalját teljes egészében aztán csatlakozhatnak a NATO-hoz. Az ott éló ruszinok szerintem boldogan szakadnának el.
Mich
2020. október 13. 11:26
Ukrajna (megint) zsarolja a Nyugatot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!