Vesztegzár alá helyezik Kolozs megye két emblematikus magyar települését

2020. október 23. 09:51

A vesztegzár előírásai szerint tilos előadásokat, filmvetítéseket, magánjellegű rendezvényeket tartani a két településen, be kell zárni a vendéglőket, kocsmákat, panziókat.

2020. október 23. 09:51

A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt éjféltől két hétre vesztegzár alá helyezik a romániai Kolozs megye két emblematikus magyar települését, a néphagyományairól híres Széket és Tordaszentlászlót.

A belügyminisztériumi válságstáb erre vonatkozó határozatát Kolozs megye prefektusa közölte pénteken. A két település bejárataihoz máris rendőri ellenőrző posztokat állítottak fel. A rendőrök egyelőre csak figyelmeztetik a fertőzésveszélyre a településre érkezőket. A vesztegzár előírásai szerint tilos előadásokat, filmvetítéseket, magánjellegű rendezvényeket tartani a két településen, be kell zárni a vendéglőket, kocsmákat, panziókat. Vallási ceremóniákat csak szabad téren és legfeljebb húsz személy részvételével szabad tartani.

(MTI)

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berendel
2020. október 23. 17:35
"...alá helyezik a romániai Kolozs megye két emblematikus magyar települését.." Az MTI-nél illene helyesen írni. Nem romániai, hanem erdélyi.
BossN
2020. október 23. 11:03
Vigyázzanak egymásra!
56október
2020. október 23. 10:08
Úgy látszik, az ősi dák nép kimondottan immunis a koronára, az csak minket, ázsiai betolakodókat veszélyeztet. Szívük szerint alighanem úgy védekeznének, hogy lepuffantanának mindenkit, aki magyar nemzetiségű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!