Törmelék borítja Hegyi-Karabah utcáit

2020. október 13. 09:17

A hevenyészett bunkerben a szomszédok egy nagy családként élnek együtt.

2020. október 13. 09:17
null

Még tizenkét órája sem tartott a tűzszünet Hegyi-Karabahban, amikor Ashot Agmadzsanian háza romhalmazzá vált. Szombat este 11 óra körül egy lövedék csapódott be a konyhaablaka előtt. A robbanás óriási pusztítást végzett a házban, az ablakok betörtek, és a tető is beomlott, számol be az Euronews. A szeptember végén kiújuló azeri-örmény konfliktus sok szenvedést hozott a térség lakóinak.

A háborús helyzet Hegyi-Karabah számos lakójának már egyáltalán nem új élmény. A kilencvenes évek elején tízezrek haltak meg az összecsapásokban. A hevenyészett bunkerben a szomszédok egy nagy családként élnek együtt. Az elmúlt két hétben újra és újra vissza kellett térniük ide. Az utcák tele vannak törmelékkel a bombázások miatt. A politikusok azonban nem gondolnak a harc befejezésére. Hegyi-Karabah miniszterelnöke, Arajik Harutjunjan szerint elérhető a győzelem.

(Euronews)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. október 13. 18:51
Egy alapos kis összefoglaló a háborúról, arról, hogy a politikai konfliktusok kapcsán hogyan manipulálják a népet, és hogy mit lehet tenni egy békésebb világért: https://egyvilag.hu/temakep/077.shtml
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!