Tárgyalást kezdeményez az EMSZ az RMDSZ-szel a parlamenti választásokról

2020. október 02. 13:04

Keleti szomszédunkban decemberben tartanak parlamenti választást.

2020. október 02. 13:04

Tárgyalást kezdeményez az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) a decemberben esedékes parlamenti választásokról – jelentették be az EMSZ társelnökei pénteken tartott kolozsvári sajtótájékoztatójukon.

Mezei János, az EMSZ társelnöke kijelentette, már a jövő héten írásban megkeresik az RMDSZ-t, és felajánlják a nagyobbik erdélyi magyar politikai szervezet számára az együttműködésüket a decemberben esedékes parlamenti választások vonatkozásában. Az EMSZ-t létrehozó Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke nyomatékosította: hozzá szeretnének adni az erdélyi magyarság képviseletéhez, és abban bíznak, hogy egy új együttműködés jöhet létre az erdélyi magyar politika szereplői között. Csomortányi István társelnök hozzátette: „azt hozzuk fel érvként, hogy az erdélyi magyar politikában egy meg egy több mint kettő”; az összefogásnak mozgósító ereje lenne.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2020. október 02. 22:05
Ezt jobb lett volna,ha a választások előtt megteszik. Sokkal eredményesebb lett volna a magyarok szereplése. Pl. A Bihar-megyei tanács elnöksége épp a szétszavazások miatt elveszett.
flesh ripper
2020. október 02. 16:15
Kedves erdélyi magyarok. Ne okoskodjatok: 1 db. magyar párt kell! Mozgósítsátok az összes magyart, hagyjátok a kicsinyes vitákat. 1 dolog számít: az erdélyi magyar jövő!
tigristank
2020. október 02. 13:08
Remélem sikerül megegyezniük. Több ami összetart, mint ami szétválaszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!