Kézifegyverekkel és rakétákkal támadtak egy konvojra Pakisztánban

2020. október 15. 21:52

Hét katona és egy biztonsági cég hét alkalmazottja meghalt – közölték helyi tisztségviselők csütörtökön.

2020. október 15. 21:52

Kézifegyverekkel és rakétákkal támadtak szakadárok a pakisztáni hadsereget segítő félkatonai alakulatok egyik konvojára az ország délnyugati térségében, hét katona és egy biztonsági cég hét alkalmazottja meghalt – közölték helyi tisztségviselők csütörtökön. A biztonságiak és a katonák az OGDCL pakisztáni olaj és gázipari vállalat járműoszlopát kísérték Karacsiból Gvádar kikötőjébe a forrongó Beludzsisztán tartományban.

A pakisztáni hadsereg közlése szerint az OGDCL munkatársai biztonságban elmenekültek a támadás helyszínéről, de az incidensben tizennégy biztonsági ember meghalt. A történtek helyszínét lezárták és hajtóvadászatot indítottak az elkövetők felkutatására. Az ásványkincsekben gazdag Beludzsisztánban évtizedek óta harcolnak szeparatisták a tartomány függetlenségéért. A mostani támadás elkövetőjeként egy – beludzs szélsőségesek csoportjait összefogó – ernyőszervezet jelentkezett a közösségi médiában, de ezt az állítást a Reuters hírügynökség nem tudta független forrásból ellenőrizni.

Az utóbbi 24 órában egy másik nagyszabású támadás is történt Pakisztánban. Szerda este hat katona vesztette életét egy merényletben az ország északnyugati felében található Észak-Vazirisztán törzsi területein. Az afganisztáni határon lévő Razmak határátkelő közelében két pokolgép robbant egy katonai járőr közelében. Ennek elkövetőjeként a pakisztáni tálibok terrorszervezete, a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) jelentkezett. Március óta legalább 49 pakisztáni katona vesztette életét a régióban.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!