Lukasenka a tüntető diákok „eltávolítását” kérte

2020. október 27. 17:22

„Küldjék őket a hadseregbe, a többieket pedig tegyék ki az utcára. Hadd járkáljanak ott. De az egyetemről zárják ki őket” – fogalmazott a fehérorosz elnök.

2020. október 27. 17:22
null

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök felszólította a középiskolás és egyetemista diákok szüleit, vegyék rá gyerekeiket, hogy ne járjanak az engedély nélküli tüntetésekre – jelentette kedden a BelTA fehérorosz állami hírügynökség. „Vigyék haza a gyerekeiket az utcáról, nehogy bántódásuk essen. A többiekkel szemben mi a törvény teljes szigorával fogunk fellépni” – mondta Lukasenka a hatodik összfehérorosz népgyűlést előkészítő találkozón. Az elnök ezenkívül úgy vélekedett, hogy a nem engedélyezett tüntetéseken részt vevő diákokat el kell bocsátani az egyetemekről.

– mondta Lukasenka. Hozzátette, hogy ugyanez vonatkozik azokra a tanárokra is, akik csatlakoznak a tüntetésekhez. Lukasenka korábban többször figyelmeztetett, hogy a nem engedélyezett tiltakozó megmozdulásokon sok a fiatal és az egyetemista. Október 20-án leváltotta három felsőfokú tanintézet rektorát, akik a diákjaik tiltakozó aktivitásának mozgatói voltak.

Előzmények

Az augusztus 9-i fehéroroszországi elnökválasztás óta – amelyen a hivatalos eredmények szerint Aljakszandr Lukasenkát a voksok több mint 80 százalékával hatodszor választották elnökké – hétről hétre hatalmas tömegek követelik az államfő távozását, ő azonban nem hajlandó lemondani.

A címlapkép csupán illusztráció. A képen rendőrök őrizetbe vesznek egy tiltakozót az elnökválasztás eredménye elleni tüntetésen Minszkben 2020. szeptember 27-én. Fotó: MTI/AP/TUT.by

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. október 28. 10:49
A libernyákoknak erősen fáj a foguk a fehéroroszok vagyonára!!!
Csigorin
2020. október 28. 08:35
Helyes. Egyre jobban kedvelem ezt a Lukasenkot.
Harangláb
2020. október 28. 06:53
A két dolgot kár összemosni. Minszkben az elnök ellen tüntetnek az emberek. Az SZFE-n a kuratórium ellen a diákok, meg a libsi tanárok. Hogy erre rárepült az ellenzéki politika, és a libsi sajtó, hogy a dk és a többi söpredék sütögeti a pecsenyéjét? Hát persze! Mindig ezt csinálják...:)
Pierre
2020. október 27. 22:59
gyulnek a fideszes csocselek lajkjai, a kegyetlen diktator mellett. Mindent elmond...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!