Lengyel tüntetők gyalázták meg II. János Pál pápa és Reagan szobrait

2020. október 27. 08:30

Az abortuszpárti, szélsőbalos aktivisták többek között festékkel öntötték le a szobrokat.

2020. október 27. 08:30
null

II. János Pál pápa és Ronald Reagan szobrait is meggyalázták a szélsőbaloldali tüntetők Lengyelországban – közölte az Origo internetes lap a V4NA nemzetközi hírügynökségre hivatkozva. A lap a V4NA alapján azt írta, festékkel öntötték le, szalagokkal, transzparensekkel és vállfákkal aggatták tele Szent II. János Pál pápa szobrát „erőszakos, radikális baloldali abortuszpárti aktivisták” a lengyelországi Poznanban vasárnap este. Hozzátették, hogy az elmúlt napokban több hasonló eset is történt, amikor a volt pápa emlékműveit meggyalázva provokálták a katolikus egyházat és közösséget.

A Remix hírportál információira hivatkozva közölték azt is, hogy Ronald Reagan egykori amerikai elnök varsói szobrát is meggyalázták szélsőségesek. Felidézték, hogy a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken, ami országszerte tömeges demonstrációkat váltott ki a „szélsőbaloldali aktivisták, köztük a feministák” körében. Az Origo azt írta, lengyel sajtóbeszámolók szerint a szervezők arra készültek, hogy megzavarják a hétfő esti szentmisét a poznani székesegyházban, ahogy ezt szombaton is tették a fővárosban. A tömeg „vulgáris szlogeneket skandálva” vonult végig Poznan utcáin a templomig, ahol azonban nem tartottak misét, a székesegyház bejáratát pedig lovas rendőrök védték.

(MTI)

Kép forrása: V4NA

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2020. november 05. 16:02
A magyar politikai osztály vállalhatatlan, szőröstül, bőröstül.
hakos
2020. október 27. 16:57
Egyébként van erre egy nagyon egyszerű megoldás, lehetővé kell tenni a "radikális abortuszpártiak" számára, hogy az abortuszt rajtuk utólagosan elvégezzék. Az emberi leleményesség kimeríthetetlen, mondjuk be lehetne helyezni őket egy nagy műméhbe, ahol egy méretes abortuszfogóval és küretkanállal megszakítanák a (műméh)terhességet. Mert milyen dolog már az, hogy olyat kívánnak egy másik embernek, amin maguk nem estek át. Ha meg másnak kívánják, akkor nyilván maguktól sem szeretnék megtagadni.
Aerion
2020. október 27. 12:03
Baszki, lovasrendőröknek kell védeni 2020 októberében a poznani székesegyház bejáratát, itt tartunk. Mi lesz holnap? Megölnek minket, ha nem cselekszünk. Nekik az nem gond. Nekünk se legyen az.
Aerion
2020. október 27. 12:00
Kikérem magamnak a lengyelek nevében, hogy EZEKET bárki lengyeleknek minősítse. Ezek NEM lengyelek, csak Lengyelországban élő nemzetgyilkos bolsevisták. Mint nálunk a eklatánsan dékások és a seggnyalóik. Ezek emberiségellenes bűnözők, akik számukra egy kicsit is kedvezőbb pillanatban emberek tömegeit mészárolnák le, a legbrutálisabb módon. Csak azért, mert ŐK lengyelek, vagy épp magyarok De bárkinek a torkát elvágnák. Ezt jelenti az internacionalizmus, aminek szellemében dolgoznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!