Kitartanak a belarusz tüntetések, Lukasenka éles lőszer bevetését fontolgatja

2020. október 18. 18:33

Ismét több tízezer ember vonult utcára vasárnap Minszkben annak ellenére, hogy a hatóságok korábban arra figyelmeztettek, készek éles lőszert is bevetni.

2020. október 18. 18:33
null

Ismét több tízezer ember vonult utcára vasárnap Minszkben annak ellenére, hogy a hatóságok korábban arra figyelmeztettek, készek éles lőszert is bevetni; a tüntetők a fehérorosz elnök lemondását, illetve új, tiszta és szabad választások kiírását követelik. Az Interfax orosz hírügynökség friss jelentése szerint több mint 30 ezren vesznek részt az Aljakszandr Lukasenka elnök elleni demonstráción. Mintegy ötven embert őrizetbe vett a rendőrség. Ezúttal nem a belvárosban gyűltek össze a tiltakozók, hanem Minszk egyik, gyárakkal teli déli negyedében.

Hétfőn a belügyminisztérium közölte, hogy a rendőrség „szükség esetén” kész éles lőszert bevetni a tüntetők ellen. Az Állambiztonsági Bizottság (KGB) vezetője pedig szombaton kijelentette, tudomásuk van arról, hogy provokáció készülődik az ország destabilizálása céljából. Fehéroroszországban két hónapja folyamatosak a tüntetések az országot 26 éve vezető Aljakszandr Lukasenka ellen, akit széles körben azzal vádolnak, hogy elcsalta az augusztusi elnökválasztást. A megmozdulásokon többen meghaltak, a biztonsági erők brutális fellépése következtében százak sebesültek meg, s nagyjából 13 ezer embert vettek őrizetbe.

(MTI)

Fotó: MTI/ AP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. október 19. 21:39
Remélem, hogy Lukasenka tökös lesz és nem enged a külföldről fizetett provokátoroknak!
G.Yoda
2020. október 19. 19:56
Én is a lengyel álláspontot támogatom, Önök nem?
egyvilág
2020. október 19. 18:32
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml
mucsay
2020. október 19. 08:17
tudjuk már ki lövöldözött a majdanon? (érdekes, hogy most mindenki egyből hisz a sajtónak. én kétlem hogy lukasenka ezt mondta. mondjuk azt is írják "fontolgatja".)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!