Izraelben ápolják a palesztin főtárgyalót

2020. október 18. 17:25

Izraelben ápolják a koronavírus-fertőzés miatt súlyos állapotba került Száeb Erekat palesztin főtárgyalót.

2020. október 18. 17:25
null

Izraelben ápolják a koronavírus-fertőzés miatt súlyos állapotba került Száeb Erekat palesztin főtárgyalót – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap. A Palesztin Hatóság kérésére vasárnap jerikói otthonából Izraelbe szállították, és a jeruzsálemi Hadassza Ein Kerem kórházban, az intenzív ápolást igénylők koronavírus-osztályán helyezték el az ismert, 65 éves palesztin politikust, a Palesztin Felszabadítási Szövetség végrehajtó bizottságának főtitkárát, aki a koronavírus-fertőzés után súlyos állapotba került. A palesztin-izraeli tárgyalásokat húsz éven át vezető politikus három évvel ezelőtt az Egyesült Államokban sikeres tüdőtranszplantáción esett át, és ezért a koronavírus-járványban a veszélyeztetettek csoportjába tartozik. Az izraeli közszolgálati rádió szerint állapota jelenleg súlyos, de tudatánál van, és érintkezik környezetével. Erekat a Háárec című újság honlapja szerint október elején kapta el a fertőzést, de a betegség csak szombatra vált olyan súlyossá, hogy már nehezére esett a légzés

Az elmúlt években, az Izraellel folytatott tárgyalások 2014-es megszakadása óta Erekat a Palesztin Hatóság érdekképviseletére, Ramallahba látogató nemzetközi és arab képviselőkkel, illetve a világ minden táján tartott találkozókra összpontosított, és elkísérte Mahmúd Abbász palesztin elnököt utazásain. A koronavírus-járvány elterjedése óta eltelt néhány hónapban nem hagyta el Ciszjordániát, megosztotta idejét Jerikóban lévő otthona és Ramallah között. Legutóbb az Öböl-menti államokkal kötött, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein és Izrael kapcsolatait normalizáló egyezményekkel kapcsolatban szólalt meg. Elítélően nyilatkozott a megállapodásokról a ynetnek, mert úgy vélte, ezen államok vezetői  figyelmen kívül hagyták a palesztin szenvedéseket, amikor vállalták, hogy hivatalos kapcsolatokat létesítenek Izraellel.

(MTI)

Fotó: MTI/ EPA/ Atef Safadi

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandarin.
2020. október 18. 22:46
Nagyon rendesek a zsidók, segítenek a bajban lévő felebarátaiknak, nem egyedüli eset ez náluk, a tűzharcban sebesült palesztinokat jó esetben izraeli kórházakban gyógyítják és ápolják. Nem lenne olyan rossz hely a Közel-Kelet, ha kicsit minden nép toleránsabb lenne, de ez Mohamed követői számára szinte lehetetlen, mindig akadnak olyan hitszónokok, törzsi vezetők akik a megbékélés ellen tevékenykednek.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2020. október 18. 19:45
Lám, milyen emberséges a zsidó állam, még ellenségeit is meggyógyítja, nem hagyja meghalni. Magam is sokszor elképedek népem tettei láttán.
mo ching
2020. október 18. 19:37
Miért nem Palesztinában ápolják kórházban?
Héja
2020. október 18. 18:48
Érdekes világ a Közel-kelet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!