Először játszottak le maszkban kézilabdameccset

2020. október 12. 11:55

Spanyolországban újra feltalálták a spanyolviaszt. Az NSO.hu a különös jelenséget egy helyi rendelethez köti, mely alapján sportolás során is kötelező a maszk viselése.

2020. október 12. 11:55
null

Spanyolország Castilla y León nevű autonóm közösségében úgy döntöttek, hogy minden testi kontakttal járó, zárt térben megrendezett sportesemény során szombattól a sportolóknak is viselnie kell a maszkot mérkőzés közben is. Így a szombati Ademar León–Sinfín bajnoki meccsen sem volt más választás – írja az NSO.hu.

Habár mindkét csapat edzője tiltakozott a szabály ellen, nem volt mit tenni. A kézilabdázók maszkban léptek pályára, a játékvezetőnek a maszk alatt kellett fújnia a sípot – számol be az El Mundo.

A hazaiak mestere, Manolo Cadenas abszurdnak és furcsának nevezte a döntést. „Túlterhelt vagy, nem úgy veszed a levegőt, mint máskor, éppen ezért ajánlott eltávolítani a maszkot sportoláskor. Nem normális, hogy a Barcelona–Valladolid meccset maszk nélkül játszották le (ezt a mérkőzést a szabályozás alá eső területen kívül játszották le – a szerk.), nekünk meg fel kellett venni.

A vendégek edzője, Víctor Montesinos sem örült az új rendszernek. „Szürreális ez a helyzet, a játékosok össze vannak ragadva hatvan percen át, közvetlen kontaktban vannak egymással, a maszk aligha állít meg bármit ilyen helyzetben. Talán más intézkedéseket kellene bevezetni, vagy hagyni egy kis teret ahhoz, hogy hozzászokjunk.

Az Ademar 31–23-re megnyerte a meglehetősen szokatlan meccset.

(NSO.hu)

(Címlapkép: Twitter)

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2020. október 12. 14:59
Ha nagy gáz van a vírus terjedésével akkor miért annyira fontos most kézilabdázni? Nem bírják ki az a pár hónapot mérkőzés nélkül?
szóda
2020. október 12. 13:40
Én a Lukács fürdőben láttam egy nőt maszkban a vízben lubickolni.
Pandaka pygmaea
2020. október 12. 13:31
Csodás lehetett...
74bro
2020. október 12. 13:15
Nagydarab, erős emberek. Miért engedik, hogy a hatalom bohóckodjon velük? Tudják, hogy a maszk viselésének játék közben semmi értelme. Semmi. Mégis, felveszik a szimbolikus szájkosarat, mert soha nem volt még ennyire veszélyes szabadnak lenni. Ha Észak-Koreában lázadsz, meghalsz. Itt lázadni sem tudsz, mert a Nagy Testvér kivette a lázadást a nyugati ember cselekedeteinek a repertoárjából. Csakhogy: betört, ártalmatlanná szelídített polgárok esetében lehet-e demokráciáról beszélni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!