Donald Trump maszkban hagyta el a katonai kórházat

2020. október 06. 07:14

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szerint az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen.

2020. október 06. 07:14
null

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol – természetesen – többen is várták. A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott. Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. „Nagyon köszönök mindenkinek mindent” – mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban mint húsz éve. Egyúttal azt írta: „Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!” A vírus eddig már több mint 210 ezer amerikai halálát okozta. Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap – a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden –, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Sean Conley, a Fehér Ház orvosa ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen. „Óvatosan optimisták vagyunk” – fogalmazott Conley.    Az Egyesült Államok több városában, így New Yorkban vagy a szövetségi fővárosban, Washingtonban is rokonszenv-tüntetéseket, meneteket és autós felvonulásokat tartottak Trump mellett. Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

(MTI)

(Fotó: MTI/AP/Anthony Peltier)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2020. október 07. 08:48
Maszkban? Ennyire beszari?
Kettőazkilenc
2020. október 06. 19:29
A nemzetközi baloldali média pénteken már temette, hogy kritikus állapotban van meg mi lesz ha meghal. Elég szánalmas.
Fehér Agyar
2020. október 06. 11:17
Jó arc ez a Trump. Még ilyen nagybetegen sem nyavalyog, hanem készül a soron következő harcra. Boris Johnson ugyanilyen lelkierővel vészelte át a betegséget. Isten őrizze meg az elnököt!
választópolgár
2020. október 06. 09:11
Pár nap alatt túl lett rajta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!