Donald Trump máris készül a második elnökjelölti vitára Joe Bidennel

2020. október 06. 07:46

Joe Biden azt hangoztatta, hogy nincsenek ellenvetései az újabb elnökjelölti vitával kapcsolatban.

2020. október 06. 07:46

Donald Trump amerikai republikánus elnök alig hogy elhagyta a kórházat, máris tervezi a második elnökjelölti vitáját kihívójával, Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel – tudatta Tim Murtaugh, Trump újraválasztási kampányának kommunikációs igazgatója a Fox televízióban hétfőn este. A második elnökjelölti vitát október 15-re tervezték, és a floridai Miamiban tartanák meg. Murtaugh fél órával azután nyilatkozott, hogy Donald Trump elhagyta a Walter Reed katonai kórházat és visszatért a Fehér Házba, majd közzétett egy másfél perces videót a Twitteren. Ebben az elnök azt tanácsolta az amerikaiaknak, hogy legyenek óvatosak, de mozduljanak ki, ne féljenek a Covidtól. Megismételte korábbi álláspontját: nem szabad megengedni, hogy a vírus uralja az életünket, ő is így tett, bár tudta, hogy ennek megvoltak a kockázatai. „De már jól vagyok. Talán immunis is, nem tudom” – mondta. 

Joe Biden azonnal reagált Trump videójára. Mint fogalmazott: azt a mondatot, hogy „ne hagyjuk, hogy a vírus uralja az életünket” talán annak a 205 ezer családnak kellene mondania, amely elvesztette szeretteit a járványban. Az NBC televízió riporterének nyilatkozva Biden hangsúlyozta: azt remélte, hogy Trump levonja a konzekvenciát abból, amit átélt és a helyes leckét adja tovább az amerikaiaknak, nevezetesen, hogy hordjanak szájmaszkot.

Biden egyébként – mielőtt floridai kampányútjára indult – Delaware-ban újságíróknak azt hangoztatta, hogy nincsenek ellenvetései az újabb elnökjelölti vitával kapcsolatban. „Ha a tudósok azt mondják, hogy a vita biztonságosan megrendezhető, és lesz lehetőség a szükséges távolság betartására a résztvevők között, akkor részemről rendben van” – fogalmazott. A két alelnökjelölt, a republikánus Mike Pence, jelenlegi alelnök és Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje szerdán tartja első és egyetlen vitáját Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben. Mind Pence, mind Harris vírustesztjei eddig negatívak voltak.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
12345
2020. október 06. 17:27
Nem tartom normálisnak, hogy 70+-os emberek indulnak a világ vezető hatlmának elnöki székéért. Joe Biden 77 éves, jövő hónapban lesz 78. Ha megválasztják még 82 évesen is a székében lehet miközben USA-ban a születéskor várható élettartam férfiaknak 76,3 év. Egy ilyen korú emberből lehet kiváló tanácsadó de ne legyen már vezető fontos poziban, főleg nem ilyen fontosban.
KannibálTatárÚr
2020. október 06. 09:43
Trump ne felejtsen el ajándékot vinni! Covid vírust.
B_kanya
2020. október 06. 08:14
"Joe Biden azonnal reagált Trump videójára. Mint fogalmazott: azt a mondatot, hogy "ne hagyjuk, hogy a vírus uralja az életünket" talán annak a 205 ezer családnak kellene mondania" 1, Az államról államra szállított bércsőcseléknek is mondd, sleepy joe, akiktől nem mertél elhatárolódni 2, A vitában még 200 milliót mondott a füledbe az Altzheimer nevű orvosod...
henrihenri
2020. október 06. 07:54
A balos háttérhatalom már olyan fejlett, hogy retardált biden is lehet kirakatembere, még vele is tudnak bábozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!