Beperli Hillary Clintont Kadhafi unokatestvére

2020. október 15. 07:21

Ahmed Kadhafi a Líbiai Nemzeti Felszabadítási Front képviselője, aki szerint Clinton tehető felelőssé a 2011-es polgárháború kirobbanásáért.

2020. október 15. 07:21
null

Pert indított a héten a volt líbiai diktátor, Moammer Kadhafi unokatestvére Hillary Clinton, az Egyesült Államok korábbi külügyminisztere ellen – írja az Amn-re hivatkozva a Magyar Nemzet.

Ahmed Kadhafi a Sputniknak adott interjújában elmondta, jogi csapatát már megbízta a per elindításával és lefolytatásával. A politikus jelenleg a Líbiai Nemzeti Felszabadítási Front képviselője, aki szerint Clinton tehető felelőssé a 2011-es polgárháború kirobbanásáért, továbbá a terrorizmus támogatásával is megvádolta a korábbi first ladyt.

A néhai líbiai vezető unokatestvére úgy véli, országa a nyugati beavatkozás miatt sodródott az összeomlás szélére, az Egyesült Államok gyarmatosítási projektje ugyanis Líbiában is kudarcot vallott, ahogy az arab világ más területein is. Az ügy részleteivel kapcsolatban kiderült: Kadhafi által olyan dokumentumok is eljutottak jogi csapatához, melyeket az amerikai külügyminisztérium nem hozott nyilvánosságra, azonban a politikus szerint alátámasztják a Clinton ellen felhozott vádakat.

Az interjú során Kadhafi köszönetet mondott Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek, amiért a líbiaiak mellé állt a polgárháború során. „Mihamarabb rendezni kell a helyzetet, ehhez pedig arab szövetségre van szükség, hiszen egyáltalán nem egyedülálló az a jelenség, ami az észak-afrikai országban történik” – nyilatkozta a jelenlegi líbiai helyzetről.

„Hillary Clinton 2009 és 2013 között, az első Barack Obama-adminisztráció idején volt az Egyesült Államok külügyminisztere. Akkoriban nemzetközi szinten és az Egyesült Államokon belül is erőteljes kritikát kapott Clinton munkássága, különösen a Bengáziban működő amerikai konzulátus épületét 2012. szeptember 11-én ért fegyveres támadás után. A merénylet során az akkori líbiai nagykövet, Christopher Stevens életét vesztette. Az eseményeket követően Clintont leváltották” – emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet.

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2020. október 17. 00:03
Mindazon államok vezetői a vádlottak padjára valók, akik az "arab tavasz" elnevezésű terrorcselekményben részt vettek, sok százezer ember halálát megnyomorítását okozva, majd Európára rázúduló migrációs válságot létrehozva.
BőröndÖdön
2020. október 15. 15:21
Húha..:)
NewHorizon
2020. október 15. 13:46
Ez a per egy elenyésző problémája lesz Clintonnénak azokhoz a dolgokhoz képest, amik kezdenek fényre kerülni. Most derült ki, hogy Clintonné, Obama (valódi nevén Barry Soetoro) és Biden rendeletére pusztították el Afganisztánban azt a gépet, amin egy amerikai speciális csoport (Navy Seal 6) utazott. Az is kiderült, hogy Bin Laden halálával kapcsolatban nagyot hazudtak és Iránt egy 152 billió dolláros ajándékkal tartották csendben. https://www.youtube.com/watch?v=rCybWf1g9K8 Ez a frissebb hír pillanatnyilag más bűntényei elé kerül, mint: 1) Clintonné találta ki, szervezte meg és fizetett az egész Russia-gate akcióért Trump ellen 2) a Clinton Foundation évekig illegálisan működött és gyüjtött hatalmas összegeket aminek csekély része lett jótékonyságra fordítva 3) Haiti kizsákmányolása 4) videó bizonyítékok létezése gyermekek szexuális és fizikai bántalmazásáról, aminek láttán gyakorlott new yorki (NYPD) rendőrök rosszul lettek - de lehetne még bőven sorolni. https://thenewamerican.com/nypd-source-weiner-laptop-has-enough-evidence-to-put-hillary-away-for-life/
dave
2020. október 15. 11:30
Nem csak a migráció beindítása miatt csináltak káoszt Líbiában. Líbia olajtermelő ország nem is kicsit. Khadafi viszont okos emberként megunta az értéktelen dollár alapokra helyezett kereskedést és visszaakarta állítani az aranyalapú értékmérést. Ez volt a fő ok, a többi, már csak hab a tortán, hogy be lehet indítani a migrációt, vagy a franciáknak jól jött, hogy meggyengítik Olaszországot is ez által. Nem véletlenül bombáztak először a francik, még az Ensz felhatalmazása előtt. A franciákat ugyanúgy fel kellett volna már jelenteni háborús bűnök miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!