Az Európai Tanács rábólintott a V4-ek Fehéroroszországnak szánt „új Marshall-tervére”

2020. október 02. 10:20

A hírt a lengyel kormányszóvivő tette közzé Twitter-fiókján.

2020. október 02. 10:20

Az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács rábólintott a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő által a visegrádi csoport (V4) nevében javasolt, Fehéroroszországnak szánt  „új Marshall-tervre” – közölte pénteken Piotr Müller lengyel kormányszóvivő. Müller a Twitteren tájékoztatott arról, hogy a tanácsban döntés született a Fehéroroszországnak szánt gazdasági támogatási terv előkészítéséről. Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes Twitter-bejegyzésében megerősítette, hogy a Morawiecki által benyújtott javaslatot elfogadták, és továbbították kidolgozásra. 

A pénteken záruló kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozón született döntés arra a tervre vonatkozik, amelynek előterjesztését Morawiecki szeptember közepén jelentette be. Az egymilliárd eurós „új Marshall-tervnek” nevezett program fő eleme egy stabilizációs alap létrehozása és a fehérorosz kis- és középvállalkozások támogatása. Varsó egy új, szabad és tisztességes fehérorosz elnökválasztás megtartásától tenné függővé a terv megvalósítását.

(MTI)

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. október 02. 15:35
Dilikov eftás megfejelte a banhammert... Tenyérbemászó, rohadt alak, de a Mandinernek kár volt letiltania. Éghetett volna még kicsit.
pollip
2020. október 02. 10:52
Ezek szerint a szankciók és a segély egyszerre fog működni.
Thorin
2020. október 02. 10:46
és meg is van a célja a fehérorosz lázongatásoknak. Lenygelek adják saját maguk elleni módszer elvét, ha nem tetszik a fehérorosz választás eredménye, akkor a gazdasági programot egy új és nekünk tetszű választáshoz kötjük. Aztán a következő magyar, lengyel vagy egyéb nem szimpi választás után elég pár csürhének zavarognia, hogyaz eu mondhasa, hát a zEUs pénzek akkor jönnek majd, ha lesz egy új, neköünk is tetsző eredményű választás, addig másodrendűböl harmadrendű eus tagok vagytok...
llnnhegyi
2020. október 02. 10:39
V4 ???? Semmi elszigeteltség? Meghasonlott az Európai Tanács?? -:)))) Jó hír!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!