Antiszemita kommentek miatt magyarázkodhat az afgán születésű „év svéd embere”

2020. október 19. 13:11

Hamid Zafar korábban integrációs és oktatási szakértő is volt egy svéd községben.

2020. október 19. 13:11
null

Hamid Zafar egy afgán születésű bevándorló, akit az elmúlt években oktatási és integrációs szakértőként tartottak számon teljesen lerombolta a róla kialakult képet, miután egy helyi újság rábukkant, hogy antiszemita kommenteket írt álnéven – írja az RT. Hamid a svéd iskolai felügyelőségen végzett munka és a Karlstad Egyetemen tartott előadások között gyakran szerepelt a svéd médiában, mint oktatási és integrációs szakértő, emellett a jobbközép Mérsékelt Párt integrációs bizottságában is szakértőként tűnt fel. 2018-ban az év svédjének választotta a svéd Focus magazin, és a gyermek- és oktatási osztály vezetője lett Mullsjö községben. 

A csillagként felívelő karrierjét azonban most romba döntötte egy helyi újság, amely kiderítette, hogy Zafar 2011 és 2016 között álnéven antiszemita bejegyzéseket írt. Egyik online vitapartnerét „cionista kutyának” nevezte és éles hangon kritizálta a holokauszt oktatását is a svéd iskolákban. A Mullsjöi hatóságok azóta kirúgták az állásából Hamid Zafart, aki bár 28 és 33 éves volt a kommentek írásakor, mégis fiatalos tapintatlansággal magyarázta azok születését. Hozzátette, hogy azóta már hátrahagyta a hasonló gondolatait és bár nem kért bocsánatot, úgy fogalmazott: „az dobja rám az első követ, aki bűntelen”.

(Kép forrása: chef.se)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyLaci
2020. október 20. 07:37
Szép, ha egy iszlamista a Bibliából idéz.
LAW AND ORDER
2020. október 19. 19:55
Na és kiderült már, hogy miért kell holokausztot oktatni a svéd iskolásoknak?
Palepoli
2020. október 19. 18:25
Lassan ő testesíti meg a tipikus svédet, afgán, anticionista. Az őslakosoknak meg marad az elfogyás, beolvadás vagy menekülés.
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2020. október 19. 17:01
Hát semmi tiszteletet nem tanúsít azok iránt a zsidók iránt, akik lehetővé tették számára, hogy milliomod magával elfoglalja Európát? Hálátlan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!