A Facebook eltávolította a szélsőséges QAnon mozgalom tagjainak fiókjait

2020. október 07. 07:08

A QAnon egy összeesküvés-elméleteket népszerűsítő szélsőséges csoport, akik szerint sátánisták akarják megbuktatni Trumpot.

2020. október 07. 07:08
null

Eltávolította a QAnon szélsőséges mozgalom tagjainak nemcsak egyes bejegyzéseit, hanem a fiókjait is a Facebook és leányvállalata, a fotók és rövid videók megosztására alkalmas Instagram – adta hírül kedden a cég. A Facebook augusztusban már betiltotta a QAnon-csoportok legalább harmadát, az akkori indoklás szerint azért, mert megosztásaikkal a csoporttagok erőszakra buzdítottak, vagy legalábbis népszerűsítették az erőszakot.

Egyik elmélete szerint pedofilokat dicsőítő sátánista csoportok gyermekek globális szexkereskedelmét szervezik, és szövetkeznek Donald Trump amerikai elnök megbuktatására. A QAnon emellett hollywoodi színészeket, demokrata párti politikusokat, kormányzati tisztségviselőket vádolt meg, majd életveszélyesen meg is fenyegetett, mondván, hogy az általuk vélelmezett sátánistákhoz tartoznak. Az amerikai képviselőház október 2-án elvi határozatban elítélte a QAnont.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Facebook/Nasdaq/Zef Nikolla

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. október 08. 01:25
"A QAnon egy összeesküvés-elméleteket népszerűsítő szélsőséges csoport, akik szerint sátánisták akarják megbuktatni Trumpot." Hát tutira nem az angyalok! És az is valószínűtlen, hogy az anarchista néger lázadásnak ne lenne köze az elnökválasztáshoz.
nempolitizálok
2020. október 07. 13:11
Olvasom, a libsik az Aradi vértanúkat is eltávolíttatták.
OberEnnsinnen
2020. október 07. 12:05
Több ezer gyermek tűnik el USA-szerte, nyomtalanul évente. Ők lehetnek korunk Solymosi Eszterei. Akkor Eötvös - a háttérben a Rothschild-pénz. Ma Facebook - a háttérben ugyanaz. Ez van, a liberalizmus, a Nyílt Társadalom elhozta az emberiség számára világ szabadságát...
teljesenertelmetlen
2020. október 07. 11:27
Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!